EXCLUSIV! Geniile se reîncarnează? Coincidenţe incredibile între marele poet Eminescu şi genialul compozitor Chopin


Există într-una din filozofiile orientale mai puţin cunoscute o teorie interesantă conform căreia geniile (sau persoanele înţelepte) care mor se reîncarnează imediat (în anul imediat următor) sub forma unui alt geniu (sau înţelept). De obicei, aceiaşi teorie spune că geniile au o durată de viaţă asemănătoare.

Mi-a rămas în minte această teorie şi, întâmplător, am dat peste un caz care ar putea-o confirma. Să fie doar o simplă coincidenţă sau e mai mult? Aşadar, e vorba de două genii care au existat unul după altul.

Primul geniu e marele compozitor polonez Frederic Chopin, un genial muzician din perioada romantică. Toate compozițiile lui Chopin includ partituri pentru pian şi ele sunt binecunoscute în istoria muzicii. Chopin a trăit 39 de ani, căci s-a născut pe 1 martie 1810 în Polonia şi a murit la Paris pe 17 octombrie 1849. Se pare că el a murit din cauza tuberculozii.

Pe 15 ianuarie 1850, deci la câteva luni de la moartea lui Chopin, la câteva mii de kilometri distanţă, în Botoşani, se naşte un alt geniu al culturii omenirii, poetul nostru Mihai Eminescu. Acesta se stinge pe 15 iunie 1889, în Bucureşti, din cauza unui sifi-lis netratat sau a unei intoxicaţii cu mercur. Eminescu a trăit tot 39 de ani, la fel ca Chopin.

Încă o dată îmi pun întrebarea: să fie doar o simplă coincidenţă sau Universul are nişte legi şi secrete pe care noi nu le putem bănui? A fost oare Eminescu reîncarnarea lui Chopin?


Lasă un comentariu