Chiar au prezis sumerienii sfârşitul lumii? Totul are legătură cu planeta Nibiru?


Oamenii au prezis sfârșitul lumii de când există lumea. Indiferent dacă s-au gândit că lumea se va sfârși în viitorul îndepărtat sau imediat, există o multitudine de predicții apocaliptice care pot fi găsite atunci când studiem civilizațiile antice. Unele dintre aceste predicții despre sfârșitul lumii sunt biblice, prevestind Apocalipsa. Înainte de 2012, a existat o teorie conform căreia calendarul mayaş s-ar fi sfârşit pe 21 decembrie 2012, aducând astfel sfârşitul lumii în acea dată. Din fericire, acel eveniment apocaliptic nu s-a mai întâmplat.

Legat de sfârşitul lumii, există o teorie conform căreia sumerienii, una din primele civilizaţii ale lumii, ar fi legat sfârşitul lumii de apropierea de Pământ a planetei mitice, Nibiru. Dar au prezis sumerienii sfârșitul lumii sau este predicția Nibiru doar o altă teorie exagerată? O mare parte din speculațiile din jurul lui Nibiru pot fi urmărite începând cu scriitorul şi cercetătorul modern Zecharia Sitchin (1920-2010), un savant care a tradus texte și tăblițe antice sumeriene și akkadiene. Plecând de la aceste traduceri, Sitchin a dezvoltat o teorie referitoare la modul în care sumerienii gândeau sfârșitul lumii de presupusa planetă Nibiru, teorie care regăseşte în cea mai bine vândută carte a sa, „Cea de-a douăsprezecea planetă”.

Dar, cine erau sumerienii? Ei au fost una dintre primele civilizații despre care știm că a existat pe Terra, datând cel puțin din anul 4500 î.Hr. Sumerienii s-au stabilit în partea de nord a Mesopotamiei, iar Sumerul era format din mai multe orașe mari. Deși au rămas unele dovezi arheologice, unele tăblițe și inscripții au oferit o perspectivă asupra limbajului, culturii și stilului lor de viață.

Cât priveşte Nibiru, aceasta este o presupusă planetă suplimentară din sistemul nostru solar, de unde au venit zeii extratereştri Anunnaki pe Terra. Sitchin credea că sumerienii nu numai că erau conștienți de Nibiru, ci îi şi acordaseră o semnificație specială. Dar având în vedere cât de avansată este ştiinţa, cum poate exista o planetă suplimentară în sistemul nostru solar despre care nu știm nimic până în prezent? Mai ales că vechii sumerieni se pare că ştiau de ea… Acest lucru poate fi explicat prin orbita propusă a planetei Nibiru, care este mult mai mare și mult mai alungită decât celelalte planete din sistemul nostru solar. Sitchin afirmă că o rotație completă a lui Nibiru în jurul Soarelui are nevoie de aproximativ 3.600 de ani. Și astfel, venim în contact cu această planetă doar odată la 3,6 milenii.

Sitchin leagă mai multe evenimente biblice și istorice de prezența lui Nibiru, susținând chiar că Marele Potop al Bibliei a avut loc din cauza atracției gravitaționale pe care Nibiru a provocat-o. Totuşi, mai fascinanţi decât planeta însăși sunt presupușii ei locuitori. Simplu vorbind, termenul de „Anunnaki” se referă la panteonul zeilor adorați de sumerieni, akkadieni, babilonieni și asirieni. Acești zei erau descendenți din An, zeul cerului. Dar, dacă Anunnaki nu erau deloc zei, ci extratereștri, conform teoriei lui Sitchin? Dacă era o rasă avansată originară de pe planeta Nibiru? Ei au venit pe Pământ cel mai probabil să ne exploateze mineralele, în special aur. Ei au creat și crescut oameni pentru a le servi ca sclavi și a finaliza această muncă la venirea pe Pământ. Și astfel, fiind mai puternici și mai avansați, Anunnaki s-au instituit ca zei printre sclavii lor umani, când în realitate, aceștia erau doar extratereștri avansați.

Sitchin crede că Anunnaki sunt aceeaşi cu Nephilimii biblici, sau „fiii lui Dumnezeu”, despre care se spune că s-au împerecheat cu oamenii. Aceşti extratereştri, conform lui Sitchin, nu i-au avertizat pe oameni cu privire la efectele adverse pe care Pământul s-ar confrunta atunci când Nibiru s-a apropiat prea mult – atracția sa gravitațională, provocând astfel Marele Potop.

Aşadar, cum se leagă toate acestea discutate până acum de sfârșitul lumii? Ei bine, totul depinde de orbita lui Nibiru în jurul Soarelui. Unii susțin că atracția gravitațională a lui Nibiru va pune Pământul în necazuri, provocând probabil un alt potop masiv. Aşadar, dacă există această planetă masivă – Nibiru, apropierea acesteia ar însemna sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem noi.

 


Lasă un comentariu