A avut Mihai Eminescu un fiu secret, care a trăit în Botoşani până în 1944?


Scriitorul Cristian Petru Bălan susţine că marele poet Mihai Eminescu, în afară de copilul născut mort (pe care l-a făcut cu iubita lui, Veronica Micle), ar mai fi avut un copil din flori, cu o fată pe nume Ileana, o blondă frumoasă de 25 de ani a morarului din Cucorăni, care se va căsători ulterior cu Ion Lăzăreanu, un pădurar de 32 de ani. Copilul a fost botezat Mihail şi el a venit pe lume în ziua de 19 iunie 1877, la Ipoteşti, susţine acelaşi scriitor.

Copilul a căpătat numele de Mihail Ilie Lăzăreanu și a fost botezat de Henrieta, sora poetului. Ilie era unul din frații lui Eminescu, iar Mihai(l) era, bineînţeles, prenumele marelui poet. Scriitorul Cristian Petru Bălan spune că Mihail Ilie Lăzăreanu semăna destul de bine la ochi, la frunte și la buze cu poetul. Bărbatul a rămas necăsătorit şi a trăit la Botoșani, pe strada Lascăr Catargi nr.16, pânâ în anul 1944, când a murit la vârsta de 67 de ani.

„Știrea”, un ziar local din Botoșani, scria în anul 1932 că Mihai Lăzăreanu, funcționar din Botoșani, este fiul din flori al marelui poet.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO