De ce oamenii trăiau atât de mult în trecutul îndepărtat? Misterul celor care au avut o viaţă mai mare de 200 de ani…


Biblia și Lista regilor sumerieni afirmă că în cele mai vechi timpuri oamenii puteau trăi sute, mii de ani sau chiar zeci de mii de ani. Civilizații antice, cum ar fi sumerienii, evreii, chinezii și perșii au scris că fiinţele umane trăiau extrem de mult, nu ca vârsta medie de 80 de ani din zilele moderne.

Istoricii au spus că aceste vârste sunt simbolice, dar există inconsecvente în ipotezele lor. Patriarhii antediluvieni ai Vechiului Testament au trăit foarte mult. De exemplu, Adam a trăit 930 de ani, Set – 912 ani, Enoh 365 – ani, Matusalem – 969 ani și Noe – 600 ani. În Mesopotamia, Lista regilor sumerieni enumeră conducătorii antediluvieni care au domnit de la 18.600 de ani la 43.200 de ani (vedeţi mai multe în acest articol: Incredibilele asemănări între „Lista regilor sumerieni” şi povestirile din Geneza biblică! Cum e posibil ca, înainte de Marele Potop, oamenii să fi trăit sute, mii sau zeci de mii de ani!?).

În China antică există referiri la oameni care au trăit câteva sute de ani. Călugării taoişti au trăit având o longevitate de peste 200 de ani. Acupuncturistul Dr. Joseph P. Hou a scris în cartea sa „Tehnici de longevitate sănătoasă” despre un medic din dinastia Qin, care a trăit până la 300 de ani. Un altul, din dinastia Han, a trăit 280 de ani. Un călugăr maestru taoist de rang înalt, Hui Zhao, a trăit până la 290 de ani. Potrivit Dr. Hou, cheia la această longevitate este aceea de a trăi o viaţă cu hrană fizică, mentală și spirituală.

Un alt exemplu este textul medieval persan „Shahnameh” („Cartea Regilor”) din secolul al X-lea, care enumeră regi cu o durată de viață de la 150 până la 1.000 de ani. Şi în prezent, au fost raportate cazuri de persoane longevive. Un caz celebru este cel al lui Bir Narayan Chaudhary din Nepal (ce spunea că are vârsta de 141 de ani în 1996). Oameni cu durata de viață de peste 170 de ani au fost raportate și în regiunea rusă Caucaz.

Ipoteze pentru a explica longevitatea antică neobișnuită

O ipoteză spune că în Orientul Mijlociu antic durata unui an a fost diferită faţă de calculul curent, măsurându-se anul cu orbita Lunii (1 lună) si nu cu cea a Soarelui (12 luni). Dar dacă luăm în considerare 1 lună fiind 1 an, asta ar însemna că Adam l-ar fi născut pe Enos la 11 ani, iar Enoh l-ar fi născut pe Matusalem la 5 ani.

Dwight Young de la Universitatea Brandeis a postulat a teorie matematică, conform căreia duratele de viaţă din „Lista regilor sumerieni” sunt multipli de 60 și că alte numere ar putea fi numere pătrate (900 – pătratul 30 și 625 – pătratul 25). Cu toate acestea, ipoteza sa nu poate explica totul.

O teorie teologică a lui Arnold Mendez, co-fondator al Bisericii lui Dumnezeu din Texas (SUA), ne spune că, înainte de Marele Potop, Pământul avea o atmosferă diferită (cu mai mult oxigen). El mai afirmă că înainte de Potop, noi primeam mult mai puține radiații din spațiul cosmic. După Marele Potop, observăm că longevitatea se reduce treptat. Această ipoteză are sens, ținând cont de schimbarea în atmosfera Pământului nostru din cauza Potopului universal (sau a unui tip de eră glaciară sau mini-glaciație).


Lasă un comentariu