Site de secrete, stiinta si metafizica

Secretul victimelor lui Jack Spintecătorul

4 17

Jack Spintecatorul5Cazul celebrului Jack Spintecătorul revine în atenţia publică, după ce specialiştii au stabilit că cele cinci victime ale ucigaşului în serie, care a semănat teroare în Anglia secolului 19, ar fi devenit femei uşoare după ce vieţile lor de familie se transformaseră brusc.

Mai exact, cele cinci femei -Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes şi Mary Jane Kelly- ar fi decis să se îndrepte către prostituţie după ce deveniseră victimele propriilor mariaje ratate.

O lume întreagă a aflat despre crimele odioase săvârşite în estul Londrei, între 31 august şi 20 decembrie 1888. La vremea respectivă, un asasin rămas până astăzi neidentificat, dădea dovadă de o cruzime inimaginabilă. Îşi alegea victimele din rândul prostituatelor, pe care le sugruma şi apoi le mutila.

Recent, s-a aflat şi adevărata poveste a vieţii celor cinci victime ale lui Jack Spintecătorul. S-a descoperit că acestea nu erau tinere care “făceau trotuarul” pe străzile din Whitechapel. Cel puţin trei dintre acestea fuseseră căsătorite. Una dintre femei, Elizabeth Stride, în vârstă de 37 de ani, avea un soţ de profesie tâmplar.

Catherine Eddowe, de 40 de ani, era menajeră şi mama a doi copii. O tragedie familială i-a împins, însă, pe cei doi părinţi către băutură. Într-atât, încât, în timp au ajuns să se certe şi bărbatul să recurgă la violenţă. Acesta se pare că ar fi fost motivul pentru care femeia a ajuns să iasă pe stradă, “la produs”.

De altfel, ziarele, ale căror vânzări au crescut semnificativ în acea perioadă, au ajutat la promovarea notorietăţii criminalului datorată brutalităţii omorurilor, dar şi a ineficientei poliţiei, care nu a reuşit să-l identifice şi să-l captureze pe criminal.

Din cauza faptului că ucigaşul nu a fost identificat, legendele ce privesc aceste omoruri au circulat că o combinaţie de cercetări cu simple legende. De-a lungul anilor, mulţi autori, istorici, dar şi detectivi particulari au propus diverse teorii despre cine este ucigaşul, numărul lor sau chiar şi despre numele real al victimelor.

Sursa: www.ziua.ro

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie