Templul de la Puma Punku, vechi de mii de ani, a fost realizat cu ajutorul laserului… de către cine?


O realizare preistorică extraordinară, care arată un grad extrem de avansat de civilizație și tehnologie care a existat cândva pe planeta noastră, se află în Bolivia, America de Sud, la Puma Punku. Situată pe un platou izolat din Munții Anzi, la o altitudine de aproape 4.000 metri, construcția de la Puma Punku a folosit printre cele mai mari blocuri megalitice din lume. Multe dintre ele au o lungime de câte 8 metri și o greutate de câte 100 de tone, dar există și platforme mult mai mari, de până la 800 de tone.

Multe dintre aceste blocuri arată ca și cum ar fi fost construite printr-o tehnologie de serie: deși sunt deosebit de complexe, având modele și unghiuri interioare extrem de dificil de realizat, chiar și cu tehnologia actuală, ele sunt totuși identice între ele. Mai mult decât atât, având o formă de „H”, aceste blocuri extrem de bine finisate se pot și îmbina între ele precum piesele unei uriașe enigme foarte elaborate.

Suprafețele acestor blocuri uriașe de piatră sunt perfect plane, fără niciun fel de denivelări, iar unele dintre aceste suprafețe sunt traversate de anumite canale, de doar câțiva milimetri adâncime, ca niște şanțuri foarte precis prelucrate, care au de la un capăt la celălalt exact aceeași adâncime și nu prezintă nici măcar o deviere de 1 mm. În plus, în aceste canale foarte fine sunt realizate anumite găuri, perfect echidistante între ele. Modul în care au fost realizate toate aceste operațiuni este perfect. Nu există erori, nu se văd urme de zgârieturi sau cioplituri. Este ca și cum acolo ar fi lucrat numai maeștri artizani desăvârşiți.

Aceasta este cu atât mai impresionant cu cât stâncile din care au fost prelucrate respectivele blocuri de piatră sunt dintre cele mai dure care există pe planeta noastră (stânci de granit și diorit), singura rocă care are un grad de duritate mai mare decât ele fiind diamantul.

Pietrele au fost supuse la teste de laborator; rezultatele testelor au indicat cu claritate faptul că duritatea tipului de granit și diorit din care sunt realizate blocurile de la Puma Punku este atât de mare, încât acestea nu ar fi putut fi tăiate decât cu laserul sau cu diamantul, fiind cu totul exclus ca ele să fi fost cioplite cu unelte din piatră. Analizându-se tăieturile la microscop, s-a constatat faptul uimitor că gradul de finețe al suprafețelor blocurilor de la Puma Punku este situat la standardele moderne cele mai performante, pe care uneltele primitive nu ar fi avut cum să le egaleze.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock