Vas de argint şi zinc, vechi de 100.000 de ani… Ce civilizaţie l-a creat?


În iunie 1851, revista „Scientific American”, a retipărit un raport care a apărut pentru prima dată în ziarul local „Boston Transcript” despre un vas metalic, care a fost descoperit de câțiva tineri în Dorchester, Massachussets, SUA. Vaza a fost găsită în două părți, printre dărâmăturile rezultate în urma dinamitării unor roci sedimentare solide. Lucrul ciudat însă, este faptul că această vază fusese adânc încrustrată în interiorul unei roci care provenea de la aproximativ 15 de metri adâncime. Acest aspect indică faptul că a fost acolo pentru un timp extrem de lung, estimat la 100.000 de ani.

Vaza în formă de clopot măsoară 10 cm înălțime și 12 cm la bază și este alcătuită dintr-aliaj de zinc și argint, în timp ce părțile laterale sunt decorate cu modele de flori, toate încrustate cu argint pur. Care civilizație confecționa oare asemenea vaze acum 100.000 de ani? Se ştie că primele civilizaţii umane documentate au circa 5.000-6.000 de ani vechime…

Acest artefact a fost menționat în mai multe filme documentare, cărți de specialitate și conferințe…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO