Un tunel şi o cameră secretă au fost găsite sub Piramida Lunii de la Teotihuacan, un edificiu străvechi construit de „giganţi”


Specialiștii au găsit un pasaj secret care duce către o cameră secretă situată sub Piramida Lunii, la situl arheologic Teotihuacan (Mexic). Un grup de cercetători de la Institutul Național de Antropologie și Istorie din Mexic (INAH), împreună cu specialiştii de la Institutul de Geofizică al Universității Naționale Autonome din Mexic (UNAM), au făcut această descoperire după ce au investigat rezistivitatea electrică a piramidei.

Veronica Ortega, director executiv al proiectului de conservare al Piramidei Lunii, a spus că este posibil ca rămășițe umane și artefacte antice să poată fi găsite în camera de 15 metri. Ea a amintit faptul că arheologii au descoperit schelete cu cranii deformate și mai multe artefacte realizate din piatră verde în interiorul unei piramide similare, în anii ’80. „Prin urmare, nu este greu să credem că ar putea fi descoperit ceva comparabil”, a spus Ortega. Ea a mai adăugat faptul că cercetarea ar ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai multe despre ceremoniile desfăşurate la Teotihuacan: „Ceea ce se găsește în interior ar putea releva legăturile pe care acest oraș vechi le-a avut cu diferite situri arheologice din America Centrală”. Referitor la camera secretă, se pare că pasajul se îndreaptă spre sud de Piramida Lunii, dar este probabil ca un alt pasaj către cameră să fie orientat spre est.

Situat la 50 de kilometri nord-est de Mexico City, Teotihuacan este un oraş foarte vechi, fiind construit acum 2.500 de ani de o civilizaţie necunoscută. Se spune că Teotihuacan este „locul unde locuiesc zeii” sau „locul unde vii să te rogi”. În oraş există un drum lung de patru kilometri, larg de 40-45 metri de-a lungul căruia este construit oraşul. Este numit „strada Morţilor”, orientarea lui principală este 15°30′ la est de nordul astronomic.

La Teotihuacan au fost construite trei piramide principale: Piramida/Templu a lui Quetzalcoatl, Piramida Soarelui şi Piramida Lunii. O legendă locală, transmisă din generaţie în generaţie, afirmă că piramidele fuseseră construite de giganţi şi că scopul lor fusese de a-i transforma pe oameni în zei.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): mirror.co.uk