Cine au colonizat prima dată continentul America? Oameni veniţi de peste ocean, din zona Indoneziei, acum circa 30.000 de ani – susţine un studiu ştiinţific


Imagine generata de Microsoft AI

Cine au fost primii care au colonizat americanii? Cu doar câțiva ani în urmă, se credea că prima cultură americană a fost cea a lui Clovis, strămoșii indienilor din America de Nord, care ar fi sosit pe acest continent în urmă cu 14.000 de ani. Se spune că oameni din Siberia ar fi traversat podul natural care lega Siberia de Alaska în jurul anului 12.000 î.Hr. „Oamenii Clovis” ar fi constituit primele civilizații din America, în timp ce aztecii, mayașii și incașii ar fi ajuns mult mai târziu.

Descoperirile recente, inclusiv analiza ADN-ului, dimpotrivă, au arătat încă o dată că istoria este greșită. Primele civilizații ale Americii au fost popoarele din America Centrală și de Sud cu cel puțin 15.000 până la 20.000 de ani mai devreme decât credeam. Iar aceste popoare au venit pe ocean din Sundaland (continentul din Oceanul Pacific care a dispărut în trecutul îndepărtat, el corespunzând Indoneziei de astăzi și insulelor din jur).

În 2020, cercetătorii au publicat rezultatele descoperirii rămășițelor umane în peștera Chiquihuite din Mexic. Săpăturile au început în 2012; săpăturile majore au fost efectuate în 2016 și 2017. Lucrările au fost publicate în revista „Nature”. Dar, ceea ce a fost găsit în peșteră a schimbat complet opinia arheologilor. Studiul prezentat de Ciprian Ardelean, arheolog la Universitatea Autonomă din Zacatecas (Mexic), și colegii săi, sugerează că oamenii locuiau în centrul Mexicului cu cel puțin 26.500 de ani în urmă. Profesorul afirmă: „Este nevoie de secole, poate chiar de milenii, pentru ca oamenii să traverseze Beringia și să ajungă în mijlocul Mexicului”. Mai mult, el adaugă: „Este nevoie de mulți ani de prezență anterioară pentru a ajunge acolo, fie că au venit pe mare sau pe uscat”. Aceasta înseamnă că omul a fost probabil prezent în America Centrală de cel puţin 30.000 de ani.

Dar asta nu este tot. Un alt centru de cercetare a descoperit că indigenii din America Centrală și de Sud nu aveau unul, ci doi strămoși. Primul ar fi reprezentantul „populației Y”- locuitorii inițiali ai Sundaland-ului din trecutul îndepărtat. Iar al doilea sunt reprezentaţi de „poporul inupiat”, originar din Siberia.

Aceste descoperiri revoluționează toate credințele arheologice despre trecutul Americii. Cui i-a aparținut celor mai vechi ruine găsite? Ce civilizație din trecut a fost capabilă să creeze geopolimeri la vârful Anzilor? Cine a creat giganticele desene Nazca și mai ales cu ce scop? Şi mai important: dacă oamenii ar fi putut călători din Australia în America Centrală în urmă cu 30.000 de ani, ce i-a oprit să călătorească din America Centrală în Egipt, de exemplu?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO