Arheologii au rămas perplecşi de o mare anomalie misterioasă găsită lângă piramidele egiptene de la Giza


Arheologii au dat peste ceea ce au descris ca fiind o mare „anomalie” îngropată sub complexul piramidal de la Giza (Egipt). Cercetătorii au folosit instrumente noi, cum ar fi radarul de scanare a pământului, pentru a evalua zona de sub Cimitirul de Vest din Giza pentru a vedea dacă ceva nedescoperit a fost îngropat acolo.

Ei au descoperit o pereche de structuri subterane – una de mică adâncime, alta adâncă – sub un cimitir regal, lângă Marea Piramidă veche de 4.500 de ani. Arheologii au descris structurile ca fiind o anomalie deoarece densitatea lor diferă de cea a zonei înconjurătoare. Ei cred că structurile sunt făcute de oameni, datorită formei lor. Structura de mică adâncime măsoară 10 metri lățime pe 15 metri lungime și are mai puțin de 2 metri adâncime. Cercetătorii bănuiesc că a fost construit pentru a sprijini construcția structurii mai mari și mai adânci, care are aproximativ 5 metri în punctul cel mai puțin adânc și 10 metri – în adâncimea maximă.

O astfel de anomalie – spun cercetătorii – poate fi cauzată de un amestec de nisip și pietriș. Dar, din rezultatele sondajului, nu se poate determina în mod clar materialul care a cauzat anomalia, dar poate fi o structură arheologică subterană mare. Specialiştii cred că o excavare atentă a sitului ar putea ajuta la determinarea naturii acestor structuri.

Cimitirul de Vest de la Giza este cunoscut ca un loc de înmormântare important al membrilor familiei regale și al ofițerilor superiori.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Arheologii au rămas perplecşi de o mare anomalie misterioasă găsită lângă piramidele egiptene de la Giza”

Comentariile sunt închise.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO