Enigma craniilor alungite Paracas, vechi de 3.000 de ani, a fost descifrată! ADN-ul lor nu este uman, ci aparţine unei creaturi asemănătoare omului!

  •  
  •  
  •  
  •  

cranii ParacasSite-ul Ancient Origins.net ne prezintă un articol şocant cu denumirea “Analiza iniţială a ADN-ului craniului alungit Paracas a fost realizată: rezultate incredibile”. Citez din articol:

Paracas este o peninsulă deşertică localizată în provincia Pisco, situată pe coasta sud-estică a statului Peru. Acolo, în anul 1928, arheologul peruvian Julio Tello a făcut o descoperire uimitoare: un cimitir masiv cu mai multe morminte ale unor indivizi având craniile cele mai alungite din lume; acestea au devenit cunoscute drept “craniile Paracas”. În total, Tello a găsit mai mult de 300 de cranii alungite, vechi de 3.000 de ani.

Acum, o analiză ADN a fost realizată asupra craniilor, iar expertul Brien Foerster a oferit mai multe informaţii cu privire la aceste cranii enigmatice. Este binecunoscut faptul că, în cele mai multe din cazuri, craniile alungite reprezintă rezultatul deformării craniene, un procedeu obţinut prin distorsionarea mărimii normale a craniului de copil, acesta fiind prins între două bucăţi de lemn. Această deformare se aplică în perioada copilăriei, când craniul este mai moale şi flexibil.

Totuşi, craniile Paracas sunt diferite. Volumul acestor cranii este cu 25% mai mare şi, iar greutatea lor este cu 60% mai mare decât craniile umane convenţionale, ceea ce înseamnă că ele nu au fost supuse deformării craniene. În plus, ele conţin un singur os parietal, în loc de două. Faptul că toate caracteristicile craniilor Paracas nu constituie rezultatul deformării craniene, acest lucru ne duce la ideea că aici avem de-a face cu un mister.

Dl Juan Navarro, proprietarul şi directorul unui muzeu local, denumit Muzeul de Istorie Paracas, care adăposteşte o colecţie de 35 de cranii Paracas, a permis cercetătorilor să fie luate mai multe mostre de la 5 cranii. Printre mostrele culese se numără fire de păr, un dinte, piele, mici fragmente de oase de cranii. Mostrele au ajuns pe mâna unui genetician din Texas pentru a fi testate din punct de vedere al ADN-ului. Rezultatele sunt gata şi ele sunt absolut şocante:

Există un ADN mitocondrial, cu mutaţii necunoscute în specia umană sau animală. Câteva fragmente de mostre arată faptul că avem de-a face cu o creatură asemănătoare omului, foarte îndepărtată de Homo sapiens, de omul Neanderthal şi de omul de Denisovan.

Adică, într-un singur cuvânt, aceste cranii nu aparţin oamenilor obişnuiţi de pe această planetă! Geneticianul a mai adăugat că “oamenii” Paracas erau atât de diferiţi din punct de vedere biologic, încât ei nu ar fi fost capabili nici măcar să se încrucişeze cu oamenii “obişnuiţi” din acele vremuri!

Aceste rezultate nu reprezintă decât o primă etapă din mai multe faze care necesită o analiză aprofundată a acestor cranii misterioase. Oricum, rezultatele iniţiale ar trebui să reprezinte un întreg şoc pentru întreaga comunitate ştiinţifică. Din păcate, ca întotdeauna, mass-media “tradiţională” ignoră acest gen de ştiri…

cranii Paracas 2


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu