Faceţi cunoştinţă cu „ţânţarii nazişti”! Un cercetător german crede că oamenii de ştiinţă nazişti ar fi urmărit declanşarea unui „război biologic” prin folosirea ţânţarilor purtători de malarie!


tantari nazistiÎntr-un articol interesant de pe National Geographic, aflăm că oamenii de ştiinţă nazişti, din lagărul de concentrare Dachau, ar fi planificat folosirea armelor biologice împotriva duşmanilor în timpul celui de-al doilea război mondial. Noi dovezi descoperite arată că aceştia intenţioneau să dea drumul din avioane la ţânţari purtători de malarie, o boală mortală în acea perioadă.

Iată un mic rezumat al articolului:

* Dovezile au fost publicate de biologul Klaus Reinhardt, de la Universitatea din Tubingen (Germania), în numărul din decembrie 2013 al revistei „Endeavour”.

* Deşi Hitler a declarat public de mai multe ori că nu va folosi arme biologice în timpul războiului, totuşi mulţi experţi şi-au arătat scepticismul că asemenea cercetări periculoase nu ar fi putut fi realizate în laboratoarele secrete naziste.

* Reinhardt sugerează faptul că naziştii ar fi desfăşurat experimente cu arme biologice ofensive, sub acoperirea unui institut entomologic dintr-un lagăr de concentrare. Acest institut era condus de Eduard May, care a murit în 1956. Astfel, Reinhardt a găsit în arhivele germane un raport scris de May, în care acesta a numit speciile de ţânţari purtătoare de malarie drept „cea mai bună soluţie practică, pentru a fi aruncate din avion”. Cercetarea condusă de institut, pentru a afla cât de mult ar putea supravieţui ţânţarii într-un avion, a arătat că ţânţarii purtători de malarie, Anopheles maculipennis, au supravieţuit mai mult decât alte specii.

* Ţânţarii purtători de malarie n-ar fi putut supravieţui în Germania, ţinând cont de iernile reci şi de la lipsa mlaştinilor din această ţară.

* Alţi cercetători nu sunt de acord cu concluziile lui Reinhardt şi spun că naziştii n-ar fi avut intenţii ofensive cu aceste cercetări, ci doar pur defensive. Dar Reinhardt se întreabă: de ce ar fi avut nevoie naziştii de un institut entomologic, adică de studiere a insectelor?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO