Faceţi cunoştinţă cu “ţânţarii nazişti”! Un cercetător german crede că oamenii de ştiinţă nazişti ar fi urmărit declanşarea unui “război biologic” prin folosirea ţânţarilor purtători de malarie!

  •  
  •  
  •  
  •  

tantari nazistiÎntr-un articol interesant de pe National Geographic, aflăm că oamenii de ştiinţă nazişti, din lagărul de concentrare Dachau, ar fi planificat folosirea armelor biologice împotriva duşmanilor în timpul celui de-al doilea război mondial. Noi dovezi descoperite arată că aceştia intenţioneau să dea drumul din avioane la ţânţari purtători de malarie, o boală mortală în acea perioadă.

Iată un mic rezumat al articolului:

* Dovezile au fost publicate de biologul Klaus Reinhardt, de la Universitatea din Tubingen (Germania), în numărul din decembrie 2013 al revistei “Endeavour”.

* Deşi Hitler a declarat public de mai multe ori că nu va folosi arme biologice în timpul războiului, totuşi mulţi experţi şi-au arătat scepticismul că asemenea cercetări periculoase nu ar fi putut fi realizate în laboratoarele secrete naziste.

* Reinhardt sugerează faptul că naziştii ar fi desfăşurat experimente cu arme biologice ofensive, sub acoperirea unui institut entomologic dintr-un lagăr de concentrare. Acest institut era condus de Eduard May, care a murit în 1956. Astfel, Reinhardt a găsit în arhivele germane un raport scris de May, în care acesta a numit speciile de ţânţari purtătoare de malarie drept “cea mai bună soluţie practică, pentru a fi aruncate din avion”. Cercetarea condusă de institut, pentru a afla cât de mult ar putea supravieţui ţânţarii într-un avion, a arătat că ţânţarii purtători de malarie, Anopheles maculipennis, au supravieţuit mai mult decât alte specii.

* Ţânţarii purtători de malarie n-ar fi putut supravieţui în Germania, ţinând cont de iernile reci şi de la lipsa mlaştinilor din această ţară.

* Alţi cercetători nu sunt de acord cu concluziile lui Reinhardt şi spun că naziştii n-ar fi avut intenţii ofensive cu aceste cercetări, ci doar pur defensive. Dar Reinhardt se întreabă: de ce ar fi avut nevoie naziştii de un institut entomologic, adică de studiere a insectelor?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu