NASA a găsit în spaţiu un asteroid care valorează 10.000.000 de trilioane de dolari, o sumă fabuloasă pe care nici nu v-o puteţi imagina


Un asteroid enorm, format din metale prețioase, ar putea rezolva pentru totdeauna problema resurselor de metale din lume. Acest asteroid incredibil de mare, estimat a măsura circa 200 km în diametru, este în prezent prins între Marte și Jupiter. Potrivit cercetătorilor de la NASA, asteroidul este compus dintr-o concentraţie grea de metale extrem de valoroase, cum ar fi fier, nichel și aur. Se crede că doar fierul prezent în compoziția de rocă are o valoare echivalentă a 10.000 cvadrilioane de dolari, o sumă fabuloasă raportată la economia întregii lumi, care în prezent se ridică la 73,7 trilioane de dolari. Vă readuc aminte că 1 cvadrilion înseamnă 1.000 de trilioane. Acum vă puteţi da seama de imensitatea bogăţiei care se găseşte pe acest asteroid.

Lindy Elkins-Tanton, om de știință principal al întregii misiuni NASA și directorul Şcolii de Explorare a Spaţiului din cadrul Universităţii din Arizona, a spus că implicațiile practice și etice ale descoperirii acestui asteroid sunt deja discutate la sediul NASA. „Chiar dacă am putea captura acest obiect spaţial şi l-am aduce aici, ce-am putea face? L-am putea ascunde și controla resursa globală, la fel cum diamantele sunt controlate de marile corporaţii şi, astfel, să putem proteja piaţa?”

Cercetătoarea a propus o soluție mai umanitară pentru roca spaţială. Elkins-Tanton crede că problemele privind resursele de metal din lume ar putea fi complet rezolvate dacă NASA ar reușit să aducă imensa piatră din spațiu pe Pământ. Însă imensul asteroid – care a fost numit „Psyche” de către personalul NASA –  ar putea fi adus extrem de greu în apropierea Pământului, dacă nu imposibil. NASA recunoaşte că nu posedă încă capacitatea tehnologică de a capta această piatră de pe orbită și a o aduce pe Pământ. În prezent, NASA intenționează să trimită o navă spațială pentru a investiga asteroidul, navă care va ajunge acolo până în 2030.

Sursa: Daily Mail