NASA a găsit în spaţiu un asteroid care valorează 10.000.000 de trilioane de dolari, o sumă fabuloasă pe care nici nu v-o puteţi imagina


Un asteroid enorm, format din metale prețioase, ar putea rezolva pentru totdeauna problema resurselor de metale din lume. Acest asteroid incredibil de mare, estimat a măsura circa 200 km în diametru, este în prezent prins între Marte și Jupiter. Potrivit cercetătorilor de la NASA, asteroidul este compus dintr-o concentraţie grea de metale extrem de valoroase, cum ar fi fier, nichel și aur. Se crede că doar fierul prezent în compoziția de rocă are o valoare echivalentă a 10.000 cvadrilioane de dolari, o sumă fabuloasă raportată la economia întregii lumi, care în prezent se ridică la 73,7 trilioane de dolari. Vă readuc aminte că 1 cvadrilion înseamnă 1.000 de trilioane. Acum vă puteţi da seama de imensitatea bogăţiei care se găseşte pe acest asteroid.

Lindy Elkins-Tanton, om de știință principal al întregii misiuni NASA și directorul Şcolii de Explorare a Spaţiului din cadrul Universităţii din Arizona, a spus că implicațiile practice și etice ale descoperirii acestui asteroid sunt deja discutate la sediul NASA. „Chiar dacă am putea captura acest obiect spaţial şi l-am aduce aici, ce-am putea face? L-am putea ascunde și controla resursa globală, la fel cum diamantele sunt controlate de marile corporaţii şi, astfel, să putem proteja piaţa?”

Cercetătoarea a propus o soluție mai umanitară pentru roca spaţială. Elkins-Tanton crede că problemele privind resursele de metal din lume ar putea fi complet rezolvate dacă NASA ar reușit să aducă imensa piatră din spațiu pe Pământ. Însă imensul asteroid – care a fost numit „Psyche” de către personalul NASA –  ar putea fi adus extrem de greu în apropierea Pământului, dacă nu imposibil. NASA recunoaşte că nu posedă încă capacitatea tehnologică de a capta această piatră de pe orbită și a o aduce pe Pământ. În prezent, NASA intenționează să trimită o navă spațială pentru a investiga asteroidul, navă care va ajunge acolo până în 2030.

Sursa: Daily Mail

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock