O istorie incredibilă despre un rege chinez muşchiulos


Istoria este întotdeauna un obiect de studiu fascinant, pentru că aici găsim o grămadă de lucruri care mai de care mai interesante şi mai fascinante. Iar astăzi voi vorbi despre un rege chinez din antichitate, pe nume Wu.

Regele Wu a fost un om masiv, plin de muşchi, dar obsedat în a-şi arăta mușchii. El aprecia puterea mai presus de orice altceva. Aşa că i-a alungat pe cei înţelepţi şi citiţi din curtea sa, şi, în locul lor, a adus consilieri şi miniştri, plin de muşchi. Avea un singur criteriu în a-i alege: muşchiuloşii trebuiau să aibă capacitate de a ridica lucruri grele deasupra capetelor lor.

Însă, această pasiune pentru muşchi i-a şi adus sfârşitul regelui chinez. Unul dintre cei mai puternici oameni din regat, Meng Yue, l-a provocat pe rege la un concurs de ridicat ceaune. Se pare că Meng a câștigat; în timp ce Wu ridica în sus ceaunul său, genunchii i-au plesnit, iar regele s-a prăbușit.

Wu a mai trăit încă 8 luni, în perioada căreia corpul său a suferit o moarte lentă şi dureroasă; însă acest lucru a fost o veste proastă pentru Meng, care a sfârşit prin a fi ucis, împreună cu familia sa…