Când se construia o cale ferată în Franţa, muncitorii au descoperit un pterodactil viu, o specie de „dinozaur zburător” care a trăit acum 150 de milioane de ani!


Părerea conform căreia Homo sapiens a apărut în urmă cu două sau trei milioane de ani este greşită. Omul a apărut cu mult mai mult timp în urmă şi a cunoscut, în mod sigur, marii monştri care îşi instaurau dictatura asupra regnului viu din era secundară.

Se poate certifica faptul că aceşti monştri – plesiozaurii, diplodocii, iguanodonii etc – care au trăit la sfârşitul erei secundare, au supravieţuit erei terţiare (perioadă cuprinsă între 1,6 şi 65 de milioane de ani în urmă), până într-o epocă în care oamenii s-au lovit de ei şi au declanşat lupta pentru supremaţie pe glob.

Pe 9 februarie 1856, cotidianul „The Ilustred London News” relata strania descoperire care tocmai fusese făcută în Franţa: „Săpându-se un tunel de cale ferată între Saint-Dizier şi Nancy, a fost găsit un liliac uriaş de 3,22m anvergură. Animalul era de culoare neagră; a scos nişte ţipete şi apoi a murit. Un savant local l-a identificat ca fiind un pterodactil preistoric. Rocile unde a fost descoperit animalul datau de peste un milion de ani. O scobitură existentă în rocă se potriveşte cu exactitate dimensiunilor corpului animalului.”

Informaţia a fost preluată de revista engleză „Fate” din mai 1964. Ar putea fi vorba de un caz de hibernare relativă a unui animal preistoric care se hrănea cu apa reziduală a rocilor. Oamenii de ştiinţă susţin că pterodactilii au trăit şi murit acum circa 150 de milioane de ani.


Lasă un comentariu