Când se construia o cale ferată în Franţa, muncitorii au descoperit un pterodactil viu, o specie de „dinozaur zburător” care a trăit acum 150 de milioane de ani!


Părerea conform căreia Homo sapiens a apărut în urmă cu două sau trei milioane de ani este greşită. Omul a apărut cu mult mai mult timp în urmă şi a cunoscut, în mod sigur, marii monştri care îşi instaurau dictatura asupra regnului viu din era secundară.

Se poate certifica faptul că aceşti monştri – plesiozaurii, diplodocii, iguanodonii etc – care au trăit la sfârşitul erei secundare, au supravieţuit erei terţiare (perioadă cuprinsă între 1,6 şi 65 de milioane de ani în urmă), până într-o epocă în care oamenii s-au lovit de ei şi au declanşat lupta pentru supremaţie pe glob.

Pe 9 februarie 1856, cotidianul „The Ilustred London News” relata strania descoperire care tocmai fusese făcută în Franţa: „Săpându-se un tunel de cale ferată între Saint-Dizier şi Nancy, a fost găsit un liliac uriaş de 3,22m anvergură. Animalul era de culoare neagră; a scos nişte ţipete şi apoi a murit. Un savant local l-a identificat ca fiind un pterodactil preistoric. Rocile unde a fost descoperit animalul datau de peste un milion de ani. O scobitură existentă în rocă se potriveşte cu exactitate dimensiunilor corpului animalului.”

Informaţia a fost preluată de revista engleză „Fate” din mai 1964. Ar putea fi vorba de un caz de hibernare relativă a unui animal preistoric care se hrănea cu apa reziduală a rocilor. Oamenii de ştiinţă susţin că pterodactilii au trăit şi murit acum circa 150 de milioane de ani.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO