Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

A fost Iisus Hristos un rege războinic din Mesopotamia!? Aşa crede un istoric, care spune că a descoperit şi portretul Mântuitorului


Cercetătorul şi istoricul biblic Ralph Ellis susține că a găsit singura reprezentare reală a imaginii lui Iisus Hristos, care ar putea rescrie istoria celei mai importante figuri ale creștinismului.

Imaginea lui Iisus este gravată pe o mică monedă de bronz, datând din primul secol, și care inițial a fost considerată a fi fața regelui Manu, care a condus regatul mesopotamian al Edessei în sud-estul Turciei. Cu toate acestea, potrivit lui Ralph Ellis, Manu și Iisus Hristos sunt, de fapt, aceeaşi persoană, ceea ce înseamnă că imaginea monarhului îl descrie şi pe Iisus, de asemenea.

Cercetătorul, care susține că descoperirea ar putea fi cel mai important lucru din istoria modernă, și-a petrecut mulţi ani studiind Biblia și creştinismul. Una dintre concluziile investigațiilor sale reprezintă asemănările izbitoare între Iisus Hristos și regele mesopotamian Manu.

Cei mai mulți dintre savanții moderni sunt de acord că Iisus din Nazaret a existat și a fost crucificat de Pilat din Pont, care se temea că „regele iudeilor“ va crea o revoltă violentă. Ellis arată că atât regele Manu, cât și Iisus, erau evrei nazarieni care locuiau în Ierusalim, în primul secol. Curios e faptul că ambii erau consideraţi ca fiind o amenințare pentru romani, deoarece ei au sprijinit revolta poporului evreu în timpul primului război iudeo-roman (anii 66-73 d.Hr.)

În timp ce experții sunt încă nesiguri cu privire la modul în care a murit regele Manu, Ellis crede că, la fel ca Iisus, Manu a fost crucificat de romani. Mai mult decât atât, cercetătorul Ellis subliniază faptul că tiara tradițională a monarhilor Edessei a fost coroana de spini, după cum se poate observa pe monede.

Deși Iisus Hristos este adesea descris ca un bărbat cu barbă, cu păr lung, purtând o tunică, totuşi nu există nicio descriere a lui în Biblie. Dacă se dovedește că cercetătorul Ellis are dreptate, moneda ar fi singura reprezentare reală a lui Hristos găsită până în ziua de astăzi.

Ellis mai spune despre cercetarea sa: „Legătura dintre Iisus si regele Izas Manu este una controversată, dar asemănările sunt pur și simplu prea mari pentru a fi simple coincidențe. Iisus este întotdeauna portretizat ca un prinț pauper al păcii, care a fost implicat într-o revoluție împotriva romanilor în anii 30 de la începutul mileniului. Cercetarea mea îl mută în cronologia istorică din anii 30 în anii 60 și îl face o figură cheie în marele război iudeo-roman. Este teoria mea că el a fost, de fapt, un rege războinic care a provocat puterea Imperiului Roman în anul 68 d.Hr. și a plătit prețul pentru acest lucru”.

Sursa (traducerea şi adaptarea): Daily Mail


Lasă un comentariu