Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O ipoteză extraordinară: Atlantida a fost, de fapt, Troia din opera lui Homer?

 • 79
 •  
 •  
 •  
  79
  Shares

blankÎn relatarea filozofului grec Platon, Atlantida cunoscută și sub numele de insula Poseidonis, era o putere navală, cu baza pe o insulă sau continent, aflată dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa și Europa de Vest. Atlantida a fost locuită de oameni din toate cele patru rase omenești, albă, roșie, galbenă și neagră. După o încercare eșuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu în jurul anului 9.500 î.Hr.

Eberhard Zangger este geoarheolog – prin urmare, un specialist care abordează arheologia din perspectiva unui geolog. A citit de mai multe ori povestea Atlantidei aparținându-i lui Platon. În cele din urmă, Zangger a început să măsoare, să compare și să pună lucrurile cap la cap în minte. Rezultatul a fost o carte la care numeroși experți au răspuns cu un interes extraordinar. Eberhard urmărește să dovedească faptul că Troia a fost, de fapt, Atlantida.

Troia este un oraș legendar, locul unde s-a desfășurat Războiul Troian, așa cum este descris în Iliada, unul dintre cele două poeme epice atribuite lui Homer. Astăzi, este numele unui sit arheologic, situat în nord-vestul Turciei, la sud-vest de strâmtoarea Dardanele, sub Muntele Ida. În anii 1870 arheologul german Heinrich Schliemann a făcut săpături în zonă, descoperind Troia homerică. Se crede că Troia a fost distrusă în urma acestui război în anul 1184 î.Hr.

Dar, dacă Troia și Atlantida au fost unul și același loc, de ce Homer scrie permanent despre Troia și războiul troian și nu folosește nici măcar o singură dată cuvântul Atlantida? Arheologul american Curtiss Runnels a spus despre cartea lui Zangger că „va avea asupra lumii academice același efect pe care l-au avut descoperirile lui Schliemann în secolul al XIX-lea”. Iar arheologul britanic Anthony Snodgrass este convins că această comparație, pe care o face Zangger între Atlantida și Troia, este suficient de fondată pentru a merita atenția mai multor domenii specializate.

Dacă Zangger are dreptate, Atlantida/Troia nu a fost distrusă cu 9 000 de ani înainte de Platon, ci abia în anul 1184 î.Hr. De asemenea, Atlantida nu a dispărut într-o singură noapte de cataclism, ci a fost distrusă de războiul troian. Aceste constatări sunt infirmate de dovezile din siturile arheologice Troia VI și Troia VII, care nu au fost distruse de război sau de potop, ci de un cutremur. De asemenea, Troia se află pe dealul Hissarlik și, ca urmare, nu avea cum să fie scufundată. Așadar, cum poate Eberhard Zangger să pună semnul de egalitate între Atlantida lui Platon și Troia lui Homer?

 


 • 79
 •  
 •  
 •  
  79
  Shares
Reclame
Orgoni Crystal