Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dragostea între oameni supravieţuieşte aproape 600 de ani? Iubita unui cavaler templier, saltul în timp şi o dispariţie misterioasă

318

blankSe pare că în 1364, un cavaler, pe nume Edward Estur, care trăia în satul Gatcombe, a plecat în cruciadă în Ierusalim, însoţit de iubita lui doamnă, Lucy Lightfoot. Voind să o ferească de primejdii, Edward a lăsat-o în Cipru, legându-se să se întoarcă la ea, după ce el şi camarazii săi îi vor învinge pe sarazini în Siria.

Din nefericire, în timpul luptelor, Edward a fost grav rănit la cap, pierzându-şi memoria. El a uitat nu numai de promisiunea sa de a o căuta la întoarcere, ci şi de însăşi existenţa ei, întorcându-se singur la Gatcombe. Cei doi iubiţi nu s-au mai revăzut niciodată, iar Lucy a murit cu inima zdrobită de durere. După mulţi ani, când Edward Estur s-a sfârşit din viaţă, a fost înmormântat în biserica din Gatcombe unde a fost înălţată o efigie în memoria sa.

În 1830, o adolescentă din satul vecin Bowcombe, pe care o chema, de asemenea Lucy Lightfoot a început să viziteze biserica din Gatcombe ca să admire efigia lui Edward. Nu a trecut mult şi parcă îşi pierduse capul. Venea tot mai des de la Bowcombe şi stătea ore întregi în biserica din Gatcombe, privind fix faţa de piatră a cavalerului.

Întrebată de ce o face, a răspuns că îl iubeşte în gând şi în vis. Ciudata ei obsesie a durat multe luni, continuând astfel până la 13 iunie 1831, când, după ce a intrat în biserica din Gatcombe, a izbucnit o furtună violentă şi, potrivit zvonurilor, cerul a fost întunecat de o eclipsă. După ce s-a terminat furtuna, calul fetei, care tremura, a fost găsit legat la locul lui, dar fata dispăruse în mod inexplicabil.

Nu s-a mai auzit nimic despre ea şi nimeni nu a mai văzut-o, iar soarta ei este un mister, chiar mai mare azi decât în 1831.

Orgoni Crystal