Dragostea între oameni supravieţuieşte aproape 600 de ani? Iubita unui cavaler templier, saltul în timp şi o dispariţie misterioasă


Se pare că în 1364, un cavaler, pe nume Edward Estur, care trăia în satul Gatcombe, a plecat în cruciadă în Ierusalim, însoţit de iubita lui doamnă, Lucy Lightfoot. Voind să o ferească de primejdii, Edward a lăsat-o în Cipru, legându-se să se întoarcă la ea, după ce el şi camarazii săi îi vor învinge pe sarazini în Siria.

Din nefericire, în timpul luptelor, Edward a fost grav rănit la cap, pierzându-şi memoria. El a uitat nu numai de promisiunea sa de a o căuta la întoarcere, ci şi de însăşi existenţa ei, întorcându-se singur la Gatcombe. Cei doi iubiţi nu s-au mai revăzut niciodată, iar Lucy a murit cu inima zdrobită de durere. După mulţi ani, când Edward Estur s-a sfârşit din viaţă, a fost înmormântat în biserica din Gatcombe unde a fost înălţată o efigie în memoria sa.

În 1830, o adolescentă din satul vecin Bowcombe, pe care o chema, de asemenea Lucy Lightfoot a început să viziteze biserica din Gatcombe ca să admire efigia lui Edward. Nu a trecut mult şi parcă îşi pierduse capul. Venea tot mai des de la Bowcombe şi stătea ore întregi în biserica din Gatcombe, privind fix faţa de piatră a cavalerului.

Întrebată de ce o face, a răspuns că îl iubeşte în gând şi în vis. Ciudata ei obsesie a durat multe luni, continuând astfel până la 13 iunie 1831, când, după ce a intrat în biserica din Gatcombe, a izbucnit o furtună violentă şi, potrivit zvonurilor, cerul a fost întunecat de o eclipsă. După ce s-a terminat furtuna, calul fetei, care tremura, a fost găsit legat la locul lui, dar fata dispăruse în mod inexplicabil.

Nu s-a mai auzit nimic despre ea şi nimeni nu a mai văzut-o, iar soarta ei este un mister, chiar mai mare azi decât în 1831.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO