Site de secrete, stiinta si metafizica

Bătrânul de 152 de ani, omul pictat de celebrii Rubens şi Van Dyke

0 18

thomas_parrThomas Parr, care s-ar fi născut în 1483 şi a murit în anul 1635, cunoscut şi sub numele de “bătrânul Parr”, este considerat a fi omul care a trăit cel mai mult vreodată şi pentru care există şi documente istorice.

Se spune că Parr s-ar fi născut în anul 1483, în apropierea localităţii Shrewsbury. Se presupune că s-ar fi înrolat în armată în anul 1500 şi nu s-a căsătorit decât la vârsta de 80 de ani. A avut 2 copii, ambii murind de tineri.

Parr şi-a atribuit lunga sa viaţă, dietei sale vegetariene şi temperamentului său moral, deşi atunci când avea 100 de ani a avut o relaţie cu o femeie căsătorită, căreia i-ar fi născut un copil. După moartea primei sale soţii, el s-a căsătorit a doua oară la vârsta de…122 de ani.

Bătrânul Parr a devenit celebru atunci când a fost pictat de celebrii Rubens şi Van Dyke. În anul 1635, Thomas Howard, conte de Arundel, l-a vizitat şi l-a adus la Londra pentru a-l întâlni pe regele Angliei de atunci, Charles I. Schimbarea mâncării şi al atmosferei londoneze se pare că i-au cauzat moartea, căci imediat el a murit. Regele a comandat să fie înmormântat la celebra catedrală Westiminster Abbey, alături de personalităţi cunoscute ca William Shakespeare, Chaucer şi Spencer. Pe mormântul său stau scrise următoarele:  “Thomas Parr, din ţinutul Sallop. S-a născut în anul 1483, şi a trăit sub 10 regi: Edward IV, Edward V, Richard III, Henry VII, Henry VIII,  Edward VI, regina Mary, regina Elizabeth, James şi Charles, a trăit 152 de ani şi a fost înmormântat în noiembrie 1635.”

William Harvey (1578-1657), care a fost un doctor renumit în vremea sa, fiind cel care a descoperit circulaţia sângelui, a efectuat o autopsie lui Parr, şi, conform opiniei sale, bătrânul nu ar fi avut decât…vreo 70 de ani.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie