Zeci de asemănări şocante între Stalin şi Hitler… Atunci, de ce istoricii îi mai diferenţiază pe cei doi mari criminali ai lumii?


Imagine: captura YouTube + prelucrare proprie

Istoricii tot încearcă să ne convingă că între comunism şi fascism ar fi mari diferenţe, că Hitler (dictatorul Germaniei) e complet diferit de Stalin (dictatorul URSS). Dar asemănările dintre cei doi sunt prea evidente pentru a nu fi observate. Şi am să vă enumăr o listă întreagă de asemănări…

Hitler avea un steag roșu. Și Stalin avea un steag roșu. Hitler a condus în numele clasei muncitorilor, partidul său numindu-se Partidul Muncitorilor. Stalin a domnit și el în numele clasei muncitorilor, sistemul său de putere purtând oficial titlul de „Dictatură a proletariatului”.

Hitler ura democrația și lupta împotriva ei. Stalin ura democrația și s-a luptat şi el împotriva ei. Hitler construia socialismul. Și Stalin construia socialismul. Sub titlul socialismului, Hitler vedea o societate fără clase. Și Stalin, sub titlul de socialism, vedea o societate fără clase sociale. În mijlocul societății fără clase construită de Hitler și în cea construită de Stalin, a înflorit sclavia în adevăratul sens al cuvântului. Hitler credea că drumul către socialism ca fiind singurul corect, celelalte căi fiind „distorsiuni”. Stalin percepea şi el drumul către socialism ca fiind unicul corect, toate celelalte căi fiind devieri de la linia principală.

Hitler şi-a distrus fără milă toți tovarășii săi de partid, cum ar fi Roehm și adepții săi, când aceştia s-au îndepărtat de „calea corectă”. Stalin, de asemenea, fără milă, i-a distrus pe toți cei care s-au îndepărtat de calea corectă, cum ar fi Troţki.

Hitler avea un plan de 4 ani, pe când Stalin de 5 ani. În Germania lui Hitler, un partid era la putere, iar celelalte în închisoare. Și în URSS-ul lui Stalin, un partid era la putere, iar celelalte la pușcărie. Partidul lui Hitler stătea deasupra națiunii, la fel ca şi partidul lui Stalin.

Cele mai importante sărbători din imperiul sovietic al lui Stalin au fost 1 mai și 7–8 noiembrie. În imperiul lui Hitler, sărbătorile importante erau 1 mai și 8 – 9 noiembrie. Titlul oficial al lui Stalin era cel de „lider”, pe când al lui Hitler era de „Fuehrer”, care în traducere înseamnă tot lider.

Hitler iubea structurile grandioase. El a pus la Berlin temelia celei mai mari clădiri din lume – Casa Parlamentului. Sala principală trebuia să aibă capacitatea de a primi 150.000 de oameni. Şi Stalin iubea structurile grandioase. El a pus la Moscova temelia celei mai mari clădiri din lume – Palatul Sovietelor. Sala principală a lui Stalin era mai mică decât cea a lui Hitler, dar întregul edificiu era mult mai mare. Hitler plănuia să dărâme Berlinul, iar în locul său să ridice un nou oraș. Şi Stalin plănuia să dărâme Moscova și în locul ei să ridice un nou oraș.

Uneori, în rare ocazii, Stalin invita vizitatori străini în apartamentul său din Kremlin. Mulţi au fost șocați de modestia interioarelor: o masă simplă, un dulap, un pat de fier. Hitler a ordonat presei să facă fotografii a camerei sale de locuit. Lumea era șocată de modestia în care trăia: o masă simplă, un dulap, un pat de fier.

Hitler și-a început guvernarea cu sloganul „Germania vrea pace”. În final, el a ocupat jumătate din Europă. Stalin a luptat pentru „securitatea colectivă a Europei”; la final, el a ocupat jumătate din Europă.

Hitler avea ca şi serviciu secret Gestapo-ul. Stalin avea ca serviciu secret NKVD. Hitler a avut lagăre ca de concentrare Auschwitz, Buchenwald și Dachau. Stalin a avut GULAG – un sistem de lagăre de concentrare. Hitler a masacrat oamenii de milioane. Stalin, de asemenea, a ucis milioane de oameni.

Mai există deosebiri dintre cei doi? Da, la aspect fizic. Deşi ambii purtau mustaţă, cea a lui Hitler era deosebită de cea a lui Stalin…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock