Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Incredibilele asemănări între „Lista regilor sumerieni” şi povestirile din Geneza biblică! Cum e posibil ca, înainte de Marele Potop, oamenii să fi trăit sute, mii sau zeci de mii de ani!?


lista regilor sumerieniLista regilor sumerieni este un manuscris redactat inițial în limba sumeriană, în care erau menționați regii Sumerului (Iraqul antic de sud), durata domniei și locația. Domnia era văzută ca fiind acordată de zei, și putea fi transferată de la un oraș la altul, ceea ce a dus la anarhie în teritoriu. Însă, cum e posibil ca atât Geneza, cât și „Lista regilor sumerieni” descriu personaje (regi) ale căror viaţă e extrem de îndelungată, înainte de Potop?

– Alulim: 28.800 ani;
– Alalgar: 36.000 ani;
– En-Men-Lu-Ana: 43.200 ani;
– En-Men-Gal-Ana: 28.800 ani;
– Dumuzi: 36.000 ani;
– En-Sipad-Zid-Ana: 28.800 ani;
– En-Men-Dur-Ana: 21.000 ani;
– Ubara-Tutu: 18.600 ani.

V-ați întrebat vreodată despre dacă este sau nu există similitudini prezente în textele antice, cum ar fi cele din Geneza biblică și scrieri ca Lista regilor sumerieni? Adevărul e că există numeroase similitudini între aceste texte antice, care ne fac să credem că poveștile prezente acolo ar fi putut proveni de la aceeași sursă.

Una dintre cele mai interesante detalii despre Lista regilor sumerieni este faptul că ea descrie opt regi care au domnit peste Pământ pentru un total de 241.200 de ani, de când regii de început au „coborât din cer” până în momentul „Marelui Potop”, care a măturat Terra. Interesant e faptul că descrieri similare ale domniilor longevive se găsesc în Geneza și chiar și în Coran.

Iată ce putem citi astfel în Biblia, capitolul V:

– Adam a trăit 930 de ani;
– Set, al doilea patriarh,a  trăit 912 ani;
– Enos, cel de-al treilea, a trăit 905 ani;
– Cainan a trăit 910 ani;
– Mahalaleel a trăit 895 ani;
– Enoh a trăit 365 ani;
– Lameh a trăit 777 ani;
– Noe a trăit 500 de ani.

Precum se observă, şi în Biblie avem 8 patriarhi (conducători) până în momentul Marelui Potop, la fel ca şi în „Lista regilor sumerieni”. E adevărat că în Biblie sunt date perioade mai scurte de viaţă (de sute de ani, şi nu de mii sau zeci de mii de ani ca la sumerieni), dar e posibil ca în trecut măsurarea timpului să se fi făcut altfel, de aici rezultând diferenţele mari. Totuşi, se mai poate face o asemănare frapantă între cele două texte: imediat după Potop, conducătorii trăiesc mult mai puţin (de exemplu, Moise – 120 de ani în Biblie sau Jushur de Kish – 1.200 de ani în Lista regilor sumerieni).

Există mai multe povestiri mitologice care, de multe ori, vorbesc despre zei nemuritori. În ochii ființelor umane, o longevitate extrem de lungă ar putea fi ușor interpretată ca un semn al nemuririi. Totuşi, întrebarea rămâne: cum e posibil ca, înainte de Potop, zeii (oamenii) să fi trăit sute, mii sau zeci de mii de ani?

 


2 comentarii la „Incredibilele asemănări între „Lista regilor sumerieni” şi povestirile din Geneza biblică! Cum e posibil ca, înainte de Marele Potop, oamenii să fi trăit sute, mii sau zeci de mii de ani!?”

Lasă un comentariu