Din nou Biblia are dreptate! Un om de ştiinţă a ajuns la concluzia că fenomenul „despărţirii apelor” de către Moise putea avea loc!


Moise si despartirea apelorMulţi atei, precum şi alte persoane, consideră că întâmplările din Biblie sunt „basme”, „poveşti de adormit copiii”, crezând că ei sunt tare inteligenţi, iar restul (cei care cred în Biblie) sunt naivi şi proşti. Trec peste faptul că marele fizician Newton sau marele matematician Euler credeau în Biblie (probabil că şi ăştia sunt „proşti”) şi vă prezint în acest articol încă o mică demonstraţie care arată încă o dată că Biblia are dreptate.

Pe site-ul Smithsonian Magazine a apărut un articol interesant în care se demonstrează ştiinţific că fenomenul despărţirii apelor din timpul lui Moise poate fi unul autentic. Citez din articol:

Despartirea miraculoasă a Mării Roșii, care a permis fiilor lui Israel să scape din Egipt, este una dintre cele mai cunoscute povești biblice. Dar oare acest eveniment chiar a apărut, adică Moise a reuşit într-adevăr să despartă apele Mării Roșii? Se pare însă că există o bază științifică pentru a susține această idee.

Într-un studiu recent, inginerul software Carl Drews a creat un model de calculator pentru a demonstra un fenomen cunoscut sub numele de „descărcarea de vânt” ar putea fi cheia pentru a explica ceea ce s-a întâmplat. În anumite condiții, este posibil ca vânturile puternice să producă o furtună semnificativ de puternică într-o zonă a lacului în care să fie complet golită de apă. Acest fenomen ciudat s-a întâmplat, de fapt, destul de recent, atât în Lacul Erie cât și în Delta Nilului.

Drews susține că, pe baza dovezilor arheologice, evenimentele descrise în poveste au avut loc de fapt în lacul Tanis din Delta Nilului de Est, şi nu în Marea Roșie, aşa cum se crede. Folosind acest model, s-a reuşit se demonstreze că, dacă erau îndeplinite anumite condiţii în momentele favorabile, lacul s-ar fi putut despărți, iar Moise și israeliții ar fi putut pleca din Egipt.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO