Într-un desen grecesc vechi de mii de ani, un profesor pare că foloseşte un laptop cu touchscreen! Existau asemenea tehnologii moderne atunci!?


grec antic cu laptopÎn lume există multe artefacte care nu au nicio explicaţie logică. De exemplu, unul dintre cele mai misterioase artefacte este desenul de pe un străvechi templu egiptean (templul de la Abydos), ce are o vechime de circa 3.000 de ani şi în care se află desenate un elicopter, un submarin, un avion şi un avion invizibil. Cum ar putea fi explicate desenele acestor tehnologii avansate în antichitate? Cine se gândea la aşa ceva? Chiar existau aceste tehnologii în vremurile acelea? Citiţi mai multe despre acest subiect pe site-ul acesta: marahouseluxor.com.

Dar, să revenim la ştirea noastră. De pe twitter-ul Unexplained World am găsit această fotografie incredibilă, pe care o puteţi vedea la începutul articolului. În ea putem observa un desen străvechi din Grecia antică, în care un profesor, stând jos, îşi învaţă sau îşi ascultă elevul. Dar… el pare că ţine pe braţe un laptop cu touchscreen, pentru că în mâna stânga ţine un pen, dispozitiv folosit pentru navigarea pe touchscreen! Aşa să fie sau e doar o iluzie întreg desenul? Adevărul e că „laptopul” nu se vede tridimensional… pare doar ridicat ecranul mobil al laptopului.

Pe contul de twitter al respectivului cont apare şi următorul comentariu: „Nu este o tăbliţă de ceară, cu un capac de lemn, pe care îl foloseau în trecut?” Tot ce e posibil! Probabil că acesta este soluţia cea mai logică, dar eu nu pot totusi exclude nimic. Inclusiv fantastica ipoteză că grecii antici ar fi putut folosi laptopturi cu touchscreen! Dar poate că atunci era o altă tehnologie, nu cea actuală. A nu se uita totuşi de mecanismul din Antikythera, un artefact uluitor, ce reprezintă un fel de computer antic (vezi articolul Uluitorul mecanism din Antikythera, un complex computer antic).

Citez câteva fragmente din articolul menţionat mai sus: „În 1951, Derek De Solia Price, un fizician englez şi, la vremea aceea, profesor de istoria ştiinţelor la Universitatea Yale, a rămas fascinat de complexitatea mecanismului de pe epavă şi a început un studiu detaliat, care avea să dureze opt ani şi care implica folosirea radiografiilor. În iunie 1959, concluziile analizelor sale au fost publicate într-un articol din Scientific American intitulat „Un computer antic grecesc”. Radiografiile mecanismului au scos la iveală nu mai puţin de 20 de dispozitive separate, printre care şi un aparat de calcul diferenţial, despre care s-a crezut anterior că a fost inventat în secolul al XVI-lea. Dispozitivul de calcul diferenţial permitatea rotaţia celor două săgeţi la viteze diferite, aşa cum sunt folosite la osiile autoturismelor. Din cercetările sale, Price a dedus că descoperirea de la Antikythera reprezintă rămăşiţele unui „mare ceas astronomic”, legat de „computerul analogic modern”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock