O întâmplare paranormală din Anglia: un „spirit” din secolul al XVI-lea a reuşit să comunice cu un profesor, pe un calculator vechi


Povestea următoare s-a desfăşurat în anii 80 în Anglia şi a fost publicată în cartea „The Vertical Plane”, apărută în 1989. Aşadar… era noiembrie 1984, iar profesorul Ken Webster, care locuia în Meadow Cottage (Dodleston, Anglia), a adus acasă un calculator pe care l-a împrumutat de la școala unde lucra.

Câteva zile mai târziu, când s-a întors acasă, după ce a deschis calculatorul a fost întâmpinat de următorul mesaj pe ecran: „Vorbești cu nişte cuvinte ciudate, deși trebuie să mărturisesc că și eu am fost şcolit bine…” („Wot strange wordes thou speke, although I muste confess that I hath also bene ill schooled…”). Pentru cei care cunosc bine limba engleză, ar observa că e vorba de o engleză arhaică, o formă care nu se mai vorbeşte de câteva secole. La fel, dacă aţi citi o carte scrisă de cronicarul moldovean Miron Costin, limba română scrisă de acesta aproape fiind de neînţeles în unele situaţii, din cauza formei arhaice. 

Apoi, a mai apărut un alt mesaj, la fel scris într-o engleză arhaică: „Thou art goodly man who hath fanciful woman who dwel in my home… ‘twas a great cryme to hath bribed myne house”. Într-o traducere aproximativă: „Tu ești un om bun ce are o femeie minunată care locuiește în casa mea… a fost o mare crimă în casa mea”.

Ulterior, cel care comunica din trecut s-a recomandat a fi Tomas Harden, din secolul al XVI-lea. Ken Webster povesteşte în cartea sa:

„Locuiam cu prietena mea „D” și, pentru o scurtă perioadă, cu Nicola (o colegă) în Meadow Cottage, o mică casă din Dodleston, lângă Chester. Începând din toamna anului 1984, au avut loc o serie de evenimente de tip poltergeist, în special pe la bucătărie, cu zgomote, marcaje pe pereți și obiecte „căzute” (…) Ceea ce a fost neobişnuit a fost apariția comunicărilor „directe”, în formă scrisă, comunicări mediate printr-un calculator primitiv. Calculatoarele personale erau abia apărute în 1984 și, în calitate de profesor, am avut acces la calculatoarele primitive de la școală. Aceste calculatoare aveau în jur de 32kb de memorie, un procesor de text și singurul mijloc de salvare a fișierelor era o dischetă de 5,25″. Nicio rețea, niciun modem, cu siguranță niciun Internet”. (Probabil că această carte din 1989 a fost reeditată mai târziu, pentru că în 1989 nu se putea vorbi de Internet).

Profesorul a exclus varianta unei glume; de asemenea, el a verificat calculatorul şi a văzut că nu avea încărcate de dinainte mesaje sau alte texte. Cine a scris textele misterioase? Să fi fost, într-adevăr, un spirit care a trăit în secolul al XVI-lea, şi care a găsit o modalitate de comunicare prin intermediul calculatorului?

 

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO