Site de secrete, stiinta si metafizica

Păianjeni “plutind” pe cer au fost filmaţi în Brazilia – un adevărat coşmar pentru arahnofobi

15

Pentru oricine este îngrozit de păianjeni, Brazilia poate fi un loc stresant pentru a fi vizitat. Într-o ultimă înregistrare, publicată pe Internet, sute de păianjeni pot fi văzuţi, nu pe pământ, ci deasupra pământului. Fenomenul teribil, care se poate întâmpla în timpul vremii fierbinți şi umede, este poate cel mai mare coșmar al arahnofobului (persoana care se teme de păianjeni).

Spectacolul terifiant (pentru unii), dar fascinant pentru alţii, a fost filmat de Joao Pedro Martinelli Fonseca, care călătorea împreună cu familia sa pentru a vizita ferma bunicilor, aflată la circa 250 km nord-est de Sao Paulo.

El a descris că prima dată a fost “uimit și speriat”, după ce a observat că cerul era plin de mici puncte negre. “Erau mai multe pânze și păianjeni decât puteți vedea în film”, a spus bunica sa. “Am mai văzut acest lucru înainte, întotdeauna la apus, în zilele când a fost foarte cald.”

Potrivit experților, specia respectivă – parawixia bistriata – este un tip rar de păianjen “social” care construiește o imensă rețea interconectată de pânză atât de subțire, încât ea este aproape imposibil de văzut privind spre cer. Rezultatul este o colonie de păianjeni, care par să plutească în mijlocul cerului.

Puteţi viziona videoclipul filmat de brazilian, pe pagina sa de Facebook AICI.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): theguardian.com
Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie