Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Trandafirii roşii îşi dezvăluie misterele

125

trandafir-rosuPână în prezent, părerea unanimă a naturaliştilor era că florile colorate intens, în nuanţe vibrante, sunt aşa tocmai pentru a atrage insectele, în scopul polenizării. Un nou studiu respinge această ipoteză, lansând ideea că intensitatea culorilor plantelor nu face decât să respingă, evitându-se astfel că florile să fie consumate de ierbivore.

Un studiu derulat de biologii de la trei universităţi australiene concluzionează că florile intens colorate, precum trandafirii roşii, nu fac decât să sperie ierbivorele mari, precum cangurii, scăpând astfel cu viaţă dintr-o confruntare în care, altfel, n-ar fi avut nicio şansă. Conform studiului, culoarea intensă a trandafirilor roşii se datorează nivelului crescut de cianide, extrem de toxice. Nu doar ierbivorele sunt gonite de intensitatea culorii acestor flori, ci şi albinele, trandafirii fiind polenizaţi de păsări.

În fapt, acest tip de plante a evoluat în acest fel tocmai pentru a se putea apăra de duşmani. Culoarea roşie nu face decât să avertizeze ierbivorele că nivelul cianidelor este crescut şi, deci, gustul plantei este unul amar, deloc agreat de animale, şi chiar toxic.

Orgoni Crystal