Incredibil, dar există “papagalul Dracula”! Este o pasăre şi terifiantă, dar şi frumoasă, în acelaşi timp…

1627

Are capul unui vultur, corpul unui papagal, iar de la cioc până la coadă este de mărimea unui copil mic. Aceasta nu este o creatură fantastică, ci este papagalul Dracula. Numit și papagalul lui Pesquet sau papagalul-vultur, papagalul Dracula se găsește doar în pădurile de la poalele munților inferiori din Noua Guinee.

O caracteristică uimitoare a acestei păsări maiestuoase o constituie penajul ei viu colorat, care contrastează perfect cu pieptul, spatele și coada de culoare gri. Un papagal Dracula matur va atinge o dimensiune a corpului de 40 de centimetri, având aproape 1 metru de la cioc până la vârful cozii.

De ce se numește papagalul Dracula? Din mai multe motive. Unul dintre ele e dat de sunetul pe care această pasăre îl scoate şi care e destul de terifiant.

Papagalul din Pesquet este o specie fructiferă extrem de specializată, care se hrănește aproape exclusiv cu câteva specii de smochine. Dacă nu aţi auzit niciodată de această pasăre, nu este un lucru prea surprinzător. Numărul de papagali Dracula este considerabil redus și se pare că se află aproape pe cale de dispariție, din cauza oamenilor. Cea mai mare a populaţiei şi-a făcut habitatul pe terenuri accidentate, în zone cu o densitate scăzută a populației umane. Cu alte cuvinte, papagalii Dracula trăiesc mai mult și trăiesc mai bine, cu mai puțini oameni în jur…