Corbii sunt mai inteligenţi ca maimuţele! Oamenii de ştiinţă au rămas şocaţi… cum rămâne atunci cu evoluţionismul!?


O lucrare publicată în revista „Science” vorbeşte despre o descoperire surprinzătoare cu privire la abilitățile cognitive excepționale ale corbilor.

Corbii, alături de alte păsări, cum ar fi gaiţa, cioara sau coţofana, aparțin unei familii de păsări numite Corvidae. Corvidaele i-au fascinat mult timp pe cercetători datorită inteligenței lor uluitoare. În trecut, studiile despre aceste păsări au constatat că ele sunt capabile să stocheze alimente pentru a le mânca mai târziu, ceea ce sugerează că creaturile sunt capabile să planifice evenimente viitoare. Acest tip de comportament este excepțional de rar în regnul animal. De fapt, înainte de această descoperire, s-a crezut că doar ființele umane și maimuțele mari erau capabile să o facă.

Unii cercetători au crezut că depozitarea alimentelor ar putea fi limita abilităților cognitive ale păsărilor. Cu toate acestea, alții bănuiau că păsările ar putea fi capabile de mult mai mult. Dar, lucrarea cercetătorilor de la Universitatea Lund din Suedia pare să valideze această viziune.

Cercetătorii i-au antrenat pe corbi să folosească o nouă maşinărie, aruncând o piatră într-un tub pentru a câștiga o recompensă alimentară. Mai târziu, corbii au fost plasați într-o încăpere cu o casetă de puzzle și un șir de obiecte, inclusiv o piatră și alte câteva obiecte pentru distragerea atenţiei. Aproape toți corbii au luat piatra și au încercat să deschidă caseta de puzzle, iar 86% dintre ei au avut succes.

Potrivit unuia dintre autorii studiului, Can Kabadayi, doctorand în știința cognitivă, unul dintre corbi și-a dat seama cum să deschidă caseta de puzzle folosind bețe. Același corb a fost unul dintre primii care a aflat cum să deschidă cutia de puzzle folosind o piatră și a fost văzut învățând alţi corbi cum să lucreze cu succes.

Într-un alt experiment, 78% dintre corbii au fost, de asemenea, capabili să facă schimb de bunuri (barter) cu oamenii, pentru a obţine o recompensă. Aceasta este o rată fenomenală de succes, deoarece ea este semnificativ mai mare decât s-a constatat în experimente similare efectuate cu maimuțe.

Acest lucru a constituit o supriză pentru cercetători, întrucât creierul unei maimuțe este destul de mare în comparație cu a altor animale, ceea ce indică nivelul lor ridicat de inteligență. Cu toate acestea, creierul corbului are doar dimensiunea unei nuci.

Dacă aceşti corbi sunt mai inteligenţi decât maimuţele, se dovedeşte încă o dată cât de greşită e teoria evoluţionismului, cea care spune că inteligenţa a evoluat şi ea pe scara mamiferelor. Dar corbul e pasăre, nu mamifer, iar evoluţionismul ne spune că omul, cea mai inteligentă creatură de pe Pământ, se trage din maimuţă. Atunci, cum de corbul poate fi mai inteligent decât o maimuţă!?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO