În limba engleză există un termen specific pentru „artefact neobişnuit”: „oopart” („out of place artifact”), fiind acele obiecte preistorice descoperite în diferite locuri din lume care par să arate un nivel tehnologic avansat, nepotrivit cu vremurile în care au fost făcute. Aceste artefacte produc stupoare oamenilor de ştiinţă convenționali, şi încântare conspiraţioniştilor deschişi teoriilor alternative.
Despre aceste artefacte misterioase am scris şi eu în mai multe articole de pe acest site:
– un şurub din Rusia vechi de 300 de milioane de ani (300 de milioane de ani! Atât are acest şurub găsit în Rusia! Cine l-a creat, de vreme ce oamenii nu existau în acele vremuri?);
– ciocanul londonez, vechi de 100 de milioane de ani (Ciocanul londonez, un artefact vechi de 100 de milioane de ani, demonstrează clar că, în acea perioadă, pe Pământ, existau oameni sau extratereştri! Ştiinţa s-a înşelat din nou!);
– cip de calculator extraterestru, vechi de 450 de milioane de ani (Ruşii susţin că au descoperit un cip de calculator extraterestru, vechi de 450 de milioane de ani, înainte de apariţia dinozaurilor! Dacă nu e o farsă, care civilizaţie enigmatică l-a produs?).
În acest articol, vom vorbi despre descoperirea în China a unor ţevi vechi de 150.000 de ani! Ele au fost găsite în provincia chinezească Qinghai, unde există 3 peşteri ce au conducte care duc către un lac cu apă sărată din apropiere. Există, de asemenea, țevi sub lac și pe malul lacului. Conductele de fier variază ca suprafață, unele fiind foarte mici. Dar, cel mai ciudat aspect, aşa cum spuneam mai sus, este faptul că aceste conducte sunt de aproximativ 150.000 de ani! Conform oamenilor de ştiinţă, acum 150.000 de ani exista doar homo sapiens, dar acesta era o creatură sălbatică, incapabilă de a gândi să proiecteze şi să execute asemenea ţevi!
Datările ţevilor au fost făcute de Institutul de Geologie din Beijing, care au determinat că aceste conducte de fier au fost topite în urmă cu aproximativ 150.000 de ani, dacă într-adevăr ele au fost într-adevăr făcute de oameni. Și dacă n-au fost extratereştrii, atunci istoria ar trebui să fie reevaluată. Datările ţevilor au fost realizate cu ajutorul termoluminescenţei, o tehnică care determină cât de mult mineral cristalin a fost expus la lumina soarelui.
Şi mai ciudat e faptul că, în urma analizelor chimice ale acestor ţevi, 8% din materialul folosit nu a putut fi identificat; restul era format din oxid feric, dioxid de siliciu şi oxid de calciu. Dioxidul de siliciu și oxidul de calciu sunt produsele de interacțiune îndelungate între fier și nisipul din regiune, arătând vechimea conductelor. Pentru a adăuga şi mai mult mister, un cercetător chinez a constatat că unele dintre conducte s-au dovedit a fi extrem de radioactive!