Un om de ştiinţă produce senzaţie: extratereştrii arată ca nişte urşi graşi şi sunt mai proşti ca oamenii!


extraterestri ursiUn studiu speculativ asupra naturii vieții extraterestre a fost formulată prin combinarea statisticilor cu necunoscutul spațiului; în timp ce concluziile sunt cu siguranță interesante, unii le pot considera ca fiind incredibile.

Fergus Simpson, un cosmolog de la Universitatea din Barcelona, a ​​folosit unele statistici creative bayesiene pentru a anticipa ce trăsături fizice este probabil să aibă viața extraterestră. Chiar dacă această informație este pur statistică și speculativă, este un bun punct de plecare pentru ca oamenii de ştiinţă să se gândească cum să modeleze viața extraterestră.

Simpson a început prin estimarea a câtor fiinţe ar putea crea o civilizație extraterestră și a ajuns la o medie de 50 de milioane de fiinţe. Acest număr este mult mai mic decât locuitorii Pământului, care sunt în jur de 7 miliarde, dar Simpson consideră că Pământul se află la finalul din punct de vedere al populației. De asemenea, el crede că cea mai mare parte din viața extraterestră se află pe planete mai mici decât Pământul.

Pentru a face o estimare, să presupunem că Pământul este Universul, iar țările sunt planetele. Este mult mai probabil ca un om să-l găsim în China (1 la 5 șanse) decât în Noua Zeelandă (1 la 1600 șanse), de exemplu. Cu toate acestea, este mult mai probabil că o țară aleatorie să fie una cu o populație mai mică, deoarece sunt mult mai multe țări mijlocii, gen Italia sau Spania, decât ţări mari Rusia sau China.

Simpson a observat, de asemenea, că oamenii sunt mult mai slabi din punct de vedere al greutăţii decât restul animalelor. Media este de 300 de kg, în timp ce oamenii cântăresc în mediu 70 de kilograme. Printre animalele Pământului care cântăresc aproximativ 300 kg includem urşii sau tigrii. Această analiză sprijină ideea că animalele mai mari sunt mai puțin întâlnite, deoarece necesită mai multă energie și resurse; comparaţi, de exemplu, o balenă cu o furnică. De aceea, trebuie să existe nişte extratereştri masivi, pentru a se încadra în medie.

Aşadar, dacă ar exista viață extraterestră, „alienii” ar fi la fel de mari ca nişte urşi, care sunt mai puţini inteligenţi decât oamenii. Prin urmare, noi, probabil, nu vom primi vizitele extratereştrilor prea curând!

Deci, extratereştrii nu ar trebui să arate ca nişte fiinţe mici, slabe şi verzi (aşa cum mulţi şi-au imaginat până în prezent), ci mai degrabă ca nişte extratereştri la fel de masivi ca nişte urşi!

Sursa: livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock