EXCLUSIV! Cea mai mare invenţie a omenirii: APARATUL DE FOTOGRAFIAT TRECUTUL. Cu el, nimeni, niciodată nu ar mai putea falsifica istoria…


Ideea nu este una nouă – s-au mai gândit şi alţii la ea – însă mie mi s-ar părea cu adevărat fascinantă: un aparat de fotografiat al trecutului. Gândiţi-vă cum ar putea funcţiona o asemenea minune tehnologică: te duci în faţa unei clădiri din centrul unui oraş şi setezi aparatul să fotografieze acel loc, dar într-un alt timp, ca de exemplu 14 martie 1969. Fotografia va fi al acelui loc, cum arăta el acum 50 de ani.

Dar, nu asta e fascinant, ci altceva. De exemplu, te-ai putea duce pe 15 august 1714 în Constantinopol (Istanbul), la locul unde a avut loc execuţia fostului domnitor Constantin Brâncoveanu. Ai fi martorul a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat atunci. Sau, ai putea fi în zona clopotniţei Mitropoliei din Bucureşti, pe 8 iunie 1862, la orele 18, pentru a fotografia şi a surprinde momentul asasinării fostului premier Barbu Catargiu (vezi articolul meu pe această temă – Cea mai misterioasă crimă politică din istoria României: asasinatul prim-ministrului Barbu Catargiu. L-a omorât prefectul poliţiei!?). Or, de ce nu, te-ai putea întoarce undeva în aprilie anul 33 d.Hr., în Ierusalim, pentru a fotografia cel mai mare eveniment istoric din istoria omenirii: crucificarea lui Iisus Hristos pe dealul Golgotei.

Pe ce principii ar funcţiona acest aparat? Totul ar părea SF la prima vedere, dar sunt sigur că într-o bună zi oamenii vor putea să-l realizeze. În primul rând, nu trebuie să foloseşti vreo „maşină a timpului” pentru a te întoarce în trecut, ci doar, din exterior, fotografiezi trecutul. În al doilea rând, nu poţi interveni în axa timpului, ca în celebrul paradox al cauzalităţii: adică, dacă o persoană călătorește înapoi în timp și îşi ucide străbunicul (când era copil), ei bine, acest lucru creează un paradox existențial. Cum ar mai putea exista acea persoană, dacă străbunicul nu mai poate da naştere la urmaşi? Aşadar, când fotografiezi trecutul, eşti doar martorul acelui eveniment, neputând deloc interveni în el.

Principiul de funcţionare al acestui aparat? Unii cercetători în domeniul parapsihologiei au afirmat că toate locurile din lumea fizică sunt „impregnate” cu toate evenimentele care au avut loc acolo, de la începutul timpului. Evenimentele rămân păstrate în „istoria” locului, cel mai greu lucru fiind găsirea unei posibilităţi de a vizualiza evenimentul respectiv. Astfel, se explică apariţia fantomelor în anumite locuri (castele / case etc.). Pur şi simplu, în anumite momente (o fi din cauza unor câmpuri electromagnetice?), o „fantomă” se poate vizualiza; de fapt, se poate vizualiza o persoană care a trăit în carne şi oase în acel loc, într-un anumit moment. Bineînţeles că acea persoană nu mai trăieşte acolo, nici măcar sub formă de „spirit” / „suflet”, însă îi putem vedea prezenţa din trecut. Ei bine, acest aparat de fotografiat trecutul ar trebui să capteze prezenţele trecutului dintr-un anumit loc.

Dacă s-ar reuşi vreodată realizarea unei asemenea „minuni tehnologice”, presupun că cel mai dificil lucru ar fi acesta: fixarea în timp, la momentul exact, pentru a capta o imagine a trecutului. De exemplu, aparatul trebuie să ştie să fotografieze exact pe 3 iunie 1472 şi nu în altă dată.

Să zicem că această invenţie ar fi realizată într-un timp mai apropiat sau mai îndepărtat. Vă daţi seama, însă, de toate consecinţele unei asemenea invenţii? Cea mai mare consecinţă ar fi aceasta: NIMENI, NICIODATĂ, NU AR MAI PUTEA FALSIFICA ISTORIA. Oamenii, de-a lungul timpului, au fost minţiţi / manipulaţi în legătură cu multe lucruri de către făuritorii de istorii. Dacă am putea vedea imagini de la toate evenimentele istorice importante ale omenirii, s-ar prăbuşi toate minciunile şi secretele cu care am fost ţinuţi în orbire de-atâta timp…