Adorarea lui Saturn, zeitatea satanică


Poate că nu ştiaţi, dar întreaga lume îl venerează pe Saturn de mii de ani. Cultul n-a încetat niciodată, iar riturile sale sunt prezente chiar şi în ziua de astăzi. Saturn, care a fost botezat „stăpânul inelelor”, este motivul pentru care la nuntă folosim inele sau pentru care punem aure la oamenii sfinţi. Acest articol va scoate în relief atributele zeului Saturn şi perpetuarea cultului său până în ziua de azi.

Saturn, cel mai vechi dintre zei

Din cele mai vechi timpuri, oamenii înţelepţi au privit la stele, admirându-le lucirea lor divină, şi astfel atribuindu-le puteri de zei, pe baza efectelor lor asupra oamenilor. Înainte de marele potop biblic, Saturn a fost privit de toată umanitatea ca zeul suprem şi regele regilor. Cercetătorii din domeniul ocultismului afirmă că Saturn-ul a condus regatul Atlantidei şi a devenit înaintaşul divin al patriarhilor şi regilor pământeni. Acest cult s-a perpetuat prin numeroşi zei de-a lungul antichităţii. Astfel, un cercetător pe nume Baldwin, în cartea „Naţiunile preistorice” afirmă: „Chronos, sau Saturn, Dionysos, Hyperion, Atlas, Hercules…toţi sunt conectaţi cu un mare continent saturnian; ei erau regi care au domnit asupra ţărilor de pe ţărmurile vestice ale Mării Mediterane, Africii şi Spaniei”.

În mitologia egipteană, Isis e considerată a fi fiica cea mai mare a lui Saturn: „Eu sunt Isis, regina acestei ţări. Am fost învăţată de Mercur. Nimeni nu poate distruge legile pe care eu le-am instituit. Eu sunt fiica cea mai mare a lui Saturn, cel mai vechi dintre zei”.

Cubul negru, simbolul lui Saturn

Civilizaţiile semite se referă la zeul Saturn ca fiind „El”. Zeitatea supremă era reprezentată printr-un cub negru. Putem găsi acest cub negru într-o mulţime de locuri din lume:

Cubul Negru în Santa Ana
Cubul Negru în Santa Ana
Cubul negru in New York
Cubul negru in New York
Piatra sfanta a musulmanilor...e cubul negru
Piatra sfanta a musulmanilor…e cubul negru
Preot iudaic purtand pe frunte...cubul negru
Preot iudaic purtand pe frunte…cubul negru

Interesant e faptul că „piatra sfântă a musulmanilor” de la Mecca are forma unui cub negru, şi ea a fost adorată cu mii de ani înainte de apariţia Islamului. Am putea deduce de aici că musulmanii se închină la zeul Saturn? O foarte ciudată legătură între islam şi iudaism e dată de faptul că acest cub negru apare şi pe frunţile preoţilor iudaici. S-ar putea ca musulmanii şi evreii, duşmani prin tradiţie, să aibă mai multe legături între ei decât ar putea ei crede…De altfel, evreii antici reprezentau Saturn-ul cu o stea cu 6 colţuri, aceasta devenind mai târziu simbolul Israelului (apărând şi pe steagul oficial al acestui stat), şi cunoscut şi sub numele de „Steaua lui David”. Totodată, mulţi cercetători din domeniul ezoteric afirmă faptul că numele lui Is-Ra-El este o combinaţie a vechilor zeităţi păgâne Isis, Ra şi El (Saturn).

Venerarea Saturnului la greci şi romani

Grecii şi romanii au venerat Saturn-ul ca fiind o zeitate crudă. Iată un scurt rezumat al Saturn-ului în lumea occidentală:

„Odată cu detronarea tatălui său, Saturn a devenit conducătorul Universului pentru o perioadă mare de timp, conducând împreună cu sora, Ops, care i-a fost totodată şi soţie. A fost profeţit faptul că într-o zi Saturn îşi va pierde puterea,atunci când unul din fiii săi îl va detrona. Pentru a preveni acest lucru, de fiecare dată când Ops îi năştea lui Saturn câte un fiu, acesta îl înghiţea imediat. Când s-a născut cel de-al şaselea copil, Jupiter (Zeus), Ops l-a ascuns pe insula Creta. Apoi a înfăşurat o piatră, cu hainele lui Jupiter, piatră pe care Saturn a înghiţit-o, gândindu-se că era copilul său. Atunci când Jupiter a crescut, acesta şi-a luat o slujbă de paharnic la curtea tatălui său. Cu ajutorul lui Gaia, bunica sa, Jupiter i-a oferit tatălui său o băutură care l-a făcut pe Saturn să dea afară cei cinci fraţi ai lui Jupiter înghiţiţi: Vesta (Hestia), Ceres (Demeter), Juno (Hera), Pluto (Hades), şi Neptun (Poseidon).”

Saturn a avut întotdeauna o semnificaţie cel puţin negativă, dacă nu, chiar malefică. În vremurile trecute, era denumit „marele malefic”, în opoziţie cu Jupiter denumit „marele benefic”. Saturn e asociat ezoteric cu limitările şi restricţiile omului, cu moartea şi decăderea sa. Numele său în mitologia greacă era Kronos, stăpânul timpului, timpul fiind principalul factor care îi duce pe oameni la moarte. El a fost reprezentat tradiţional ca fiind „omul cu coasa”, acest lucru rezultând din faptul că şi-a ucis tatăl şi a încercat să-şi devoreze copiii.

Saturn şi Satana

Saturn a fost dintotdeauna asociat cu Satana, din mai multe motive. În primul rând, mulţi autori argumentează faptul că cuvântul Satana derivă din cuvântul Saturn. În al doilea rând, Saturn e asociat cu culoarea neagră, la fel cum este şi Satana. În al treilea rând, anticii considerau că Saturn-ul este cea mai îndepărtată planetă de Soare, Soarele fiind asociat cu principiul binelui. Saturn este corpul ceresc cel mai puţin expus razelor solare şi este astfel asociat cu principiul răului. În ultimul rând, marele zeu Pan, zeitatea cu coarne, l-a reprezentat pe Saturn în păgânismul antic. Această creatură, pe jumătate om şi pe jumătate ţap, e considerat a fi strămoşul lui Satan.

Pan, creatura malefică, reprezentarea lui Saturn

„Pan a fost o creatură mixtă, partea de sus, cu excepţia coarnelor, fiind de natură umană, iar partea de jos, având forma unui ţap. Flautul lui Pan semnifică armonia naturală a sferelor, iar zeul însuşi este simbolul lui Saturn, întrucât această planetă stă în zodia Capricornului, simbolizată printr-un ţap”, afirmă Manly P.Hall în opera sa „Secretul învăţăturilor din toate timpurile”. În concluzie, Pan a fost înfăţişat cu coarne, întrucât el îl reprezintă pe Saturn, ce stă în zodia Capricornului, zodie simbolizată printr-un ţap.

Pan a fost spiritul care conducea lumea de jos. El a fost reprezentat hoinărind prin păduri, beţiv şi lasciv etc. În concluzie, putem spune că el guvernează natura joasă a omului, partea sa animalică, la fel ca Satan.

Masoneria îl asociază pe Saturn cu Satana

În ciuda cunoaşterii faptului că Saturn era asociat cu maleficul, societăţile secrete au făcut din venerarea sa lucrul necesar pentru a obţine iluminarea. El este contraponderea necesară al principelui binelui. Anumiţi autori masonici îl asociază pe Saturn cu Satana: „Saturn este în opoziţie cu Jupiter; simbolul său este o cruce situată deasupra Lunei. El este Satana, funcţia sa fiind aceea de a pedepsi şi de a ţine în frâu pasiunile sălbatice ale omului primitiv”, afirmă J.S. Ward în lucrarea sa „Francmasonerie şi zeii străvechi”.

Fraternitas Saturni, organizaţie francmasonică satanică

Probabil că cel mai bun exemplu despre o societate secretă care venerează principiile malefice ale lui Saturn este „Fraternitas Saturni”. Această organizaţie ocultă din Germania, a devenit cunoscută prin faptul că promovează sex-magia şi alte aspecte satanice. Fraternitas Saturni reprezintă un amestec unic de cosmologie astrologică, de demonologie neo-gnostică, de ocultism şi de principii francmasonice. Această mare sinteză a fost realizată de un mare maestru francmason, şi anume Gregor Gregorius.

Până şi Papa se identifică cu Saturn…

Saturnpapa

Iată un fragment dintr-o ştire apărută pe o agenţie de presă, ştire pe care n-o mai comentăm, lăsându-vă pe dvs. să trageţi concluziile necesare: „(…) Papa Benedict al XVI-lea, purtând pălăria sa saturniană, numită astfel după planeta cu inele Saturn, îi binecuvântează pe turiştii aflaţi în Piaţa Sf. Petru, din papamobilul său (…)”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO