Domurile misterioase de pe Lună pot fi reactoare de energie de fuziune, construite de extratereştri


Există dovezi că străvechile piramide lunare, răspândite pe întreaga suprafaţă a Lunii, e posibil să fi fost ridicate pentru a crea o reţea de „colectori solari de energie”, cu scopul de a se furniza energie electrică. Cine le-a construit şi cu ce scop?

Domurile ciudate de pe Lună au fost observate de astronomi încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cum sondele spaţiale au ajuns pe Lună în anii 1960, au fost dezvăluite imagini mai detaliate despre aceste domuri. Unele dintre ele nu sunt domuri, ci doar iluzii optice create prin jocul luminilor şi umbrelor. Dar altele sunt cu siguranţă domuri. Unele din aceste domuri au fost identificate în zona lunară denumită „Anomalia cu toriu Compton-Belkovic”, o zonă concentrată cu elementul radioactiv toriu şi care a fost detectată în anul 1998.

Unul dintre cele mai uimitoare şi mai bizare domuri se află situat în craterul Aristarh. De ce? Pentru că străluceşte cu o culoare albastră. Nu s-a putut găsi o explicaţie corespunzătoare de ce străluceşte aşa, dar n-ar fi exclus să fie, de fapt, un reactor nuclear, care este alimentat de heliu-3, cu ajutorul energiei de fuziune.

Site-ul The Living Moon notează că „lumina albastră şi strălucitoare efectiv iluminează întreaga zonă. Acest efect se datorează faptului că energia plasmică este emisă din dom”.

Spectrul de lumină emis de acest dom se aseamănă cu o reacţie de fuziune; exact aceeaşi culoare, intensitate şi spectru au fost observate în timpul experimentelor de fuziune realizate cu ajutorul reactorului de fuziune din cadrul Laboratorului Naţional Sandria, Albuquerque (New Mexico, SUA).

Energia de fuziune, energia viitorului

Energia de fuziune este energia generată de procesele nucleare de fuziune, fiind o zonă de cercetare a fizicii plasmei. Spre deosebire de energia de fisiune (obţinută în centralele atomoelectrice actuale), energia de fuziune este mai mult un concept teoretic. Abia în 1997, după aproape 50 de ani de cercetare, s-a obţinut 16,1 megawaţi de energie de fuziune, dar pentru doar…0,5 secunde! Se estimează că energia de fuziune nu va putea fi pusă în practică la nivel comercial mai devreme de anul 2050. Energia de fuziune necesită temperaturi extrem de mari; de exemplu, pentru a începe fuziunea lui heliu-3, sunt necesari temperaturi de 6 ori mai înalte decât cele găsite în interiorul Soarelui!

Heliu-3 se găseşte foarte rar pe Pământ, dar se pare că se găseşte în cantităţi mari pe Lună. Două state au anunţat că intenţionează să stabilească baze permanente pe Lună şi să extragă acest heliu-3 necesar energiei de fuziune: e vorba de China şi Rusia. Şi asta pentru că energia de fuziune este văzută ca energia viitorului. Interesul pentru explotarea lui heliu-3 de pe Lună a crescut odată ce preţul pentru acest izotop de heliu uşor a crescut de la 150 de dolari pe litru la 5.000 de dolari pe litru, aşa cum ne anunţa în 2009 un articol de pe Discovery News. Tot de pe acelaşi site mai putem citi că „solul lunar e plin de rezerve de heliu, mulţumită vântului solar. De fapt, fiecare stea emite heliu în mod constant.”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO