Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Mari mistere ale Mării Negre! Aici s-ar afla scufundată Atlantida, însă există şi un adevărat „triunghi al Bermudelor”, precum şi fiinţe misterioase!


Marea Neagra 2Există locuri antice din această lume care dețin vaste secrete din timpuri imemoriale. Iar unul dintre aceste locuri este, cu siguranţă, Marea Neagră, vecina noastră cea mai de încredere. Cu o suprafață de 436.400 km pătraţi și o adâncime maximă de aproximativ 2.212 de metri, Marea Neagră este un corp vast de apă, în jurul căreia au existat o mulţime de civilizaţii antice dispărute. Dar, Marea Neagră a mai fost denumită şi „Marea inospitalieră”, ca urmare a fenomenelor ciudate şi a dispariţilor inexplicabile de care ea a avut parte.

Atlantida se găseşte în Marea Neagră?

Una dintre cele mai mari mistere istorice ale Mării Negre ar fi controversata idee că aici s-ar găsi celebra Atlantidă, scufundată de celebrul potop biblic al lui Noe. Atlantida, miticul tărâm din vremurile întunecate ale istoriei, a fost identificat de mai mulţi cercetători în multe locuri din lume: Marea Nordului, lângă coastele britanice, Marea Mediterană, Antarctica, Indonezia, Caraibe etc. Teoria este că Atlantida ar fi situată, de fapt, pe teritoriul actual al Mării Negre, tărâmul fiind scufundat de o mare inundaţie ce a avut loc în anul 5.600 î.Hr. Această teorie se bazează pe cercetările din 1996 a doi geologi marini americani, care, pe baza datelor geologice și climatice din zonă, au ajuns la concluzia că Marea Neagră a fost dată un lac de apă dulce, care a experimentat apoi un potop de apă. Cantităţi imense de apă s-au scurs din Marea Mediterană și Marea Egee prin Bosfor (mări vecine cu Marea Neagră), timp de aproape 300 de zile, lucru care a adus la inundarea rapidă a terenului din jurul lacului şi la creşterea nivelului apei la peste 150 de metri.

Atlantida

Doi cercetători germani consideră că această inundaţie (ce a creat Marea Neagră) a stat la baza mitului scufundării Atlantidei, mit descris de Platon. Acesta a spus că Atlantida ar fi fost situată „dincolo şi aproape de coloanele lui Hercule”. Mulţi au spus că aceste „coloane ale lui Hercule” ar fi strâmtoarea Gilbratar (cea care face legătura dintre Marea Mediterană cu Oceanul Atlantic), dar cei doi cercetători germani, Siefried și Schoppe, cred că ar fi vorba de strâmtoarea Bosfor, cea care leagă Marea Neagră de Marea Mediterană.

„Triunghiul Bermudelor” din Marea Neagră

Însă, Marea Neagră are şi taine mai moderne, nu doar istorice. Există o zonă, denumită Insula Şerpilor (ce a aparţinut odată de România), care, de secole întregi a fost asociată cu fenomene ciudate și dispariții. În zonă se vorbeşte de apariţia unor vârtejuri din „nicăieri”, care au înghiţit păsări, nave sau chiar petice de pământ. Un adevărat „triunghi al Bermudelor”! Turcii au numit acest fenomen terifiant drept „vârtejul morții”, iar rușii „vârtejul alb”. Pescarii din zonă evită acest loc, fiind considerat o regiune blestemată, în care cei care au intrat nu s-au mai întors niciodată. Unele poveşti spun că aceste vârtejuri misterioase par să urmărească navele, de parcă ar avea o voinţă proprie malefică.

vartej alb

Pe 31 mai 1944, cuirasatul sovietic Tiolkovsloi se afla la aproximativ 70 de km sud de Peninsula Crimeea, ziua, în condiţii clare de vizibilitate. Deodată, nava militară a fost învăluită de o ceață neagră, cu sclipiri verzi, care a făcut ca radarul să nu mai funcţioneze. Două luni mai târziu, 5 avioane de recunoaștere au prinse într-o ceață neagră similară şi au dispărut de tot de pe faţa pământului. Pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere sovietice au dispărut la fel de brusc, după ce au raportat că au intrat într-o ceaţă groasă. Eforturile de căutare a avioanelor au eşuat. Mai aproape de vremurile noastre, în 1990, un avion grecesc a dispărut în aceeaşi zonă. Se speculează că acolo ar fi un fel de anomalie magnetică, fenomenul căpătând numele de „triunghiul Mării Negre”.

Dar, cel mai ciudat eveniment a avut loc în 1991, când o platformă rusească de petrol nu a mai răspuns la toate comunicaţiile. Platforma a fost găsită în derivă, la 50 km distanţă faţă de poziţia iniţială. Dar, toţi cei 80 de muncitori care lucrau pe platformă nu au putut fi găsiţi nicăieri; şi mai ciudat, pe mese alimentele erau pe jumătate mâncate, ca şi cum un eveniment brusc i-a întrerupt de la masă. Nu se ştie nici până astăzi ce s-a întâmplat cu acei oameni.

… şi nişte creaturi misterioase!

Marea Neagră nu este lipsită nici de creaturi ciudate. Există o relatare a unui pescar pe nume Borovikov care se afla în largul Mării Negre. Când deodată, pescarul văzu 3 fiinţe bizare în apă, care înotau, şi care păreau că veneau din adâncul mării. Creaturile ciudate umanoide aveau pielea albă, ochii bulbucaţi şi cozi asemănătoare peştilor. Ce erau oare acele fiinţe misterioase?


Lasă un comentariu