Profetul Edgar Cayce oferă o variantă ascunsă a rugăciunii „Tatăl nostru”


Imagine: publicdomainpictures.net (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

Cred că toată lumea a auzit de celebrul profet american Edgar Cayce. La un moment dat, în cursul unei lecturi date pentru un consultant, Edgar Cayce a enunţat, într-un mod cu totul neaşteptat, adevăratul ‘Tatăl Nostru”, aşa cum l-au primit apostolii:

TATĂL NOSTRU CARELE EŞTI ÎN CERURI
SLĂVEASCĂ-SE NUMELE TĂU
VIE ÎMPĂRĂŢIA TA, FACĂ-SE VOIA TA,
PRECUM ÎN CER, AŞA Şl PE PĂMÂNT.
DĂ-NE NOUĂ, PENTRU MÂINE, CU CE SĂ ÎMPLINIM
TREBUINŢELE TRUPULUI NOSTRU.
IARTĂ-NE NOUĂ PĂCATELE NOASTRE PRECUM Şl NOI
IERTĂM CELOR CE NE-AU GREŞIT Şl NE GREŞESC.
FII CĂLĂUZA NOASTRĂ ÎN VREMURILE GRELE,
DE FURTUNĂ Şl ISPITĂ.
DU-NE PE CALEA CEA DREAPTĂ
ÎNTRU IUBIREA NUMELUI TĂU.

În această versiune, Dumnezeu nu este acuzat implicit de „a ne duce în ispită”. Cu toată consideraţia cuvenită marelui şi bunului Edgar Cayce, găsim că niciun om nu are căderea să modifice textul „Tatălui Nostru”, ştiut fiind că în acest trup de carne suntem imperfecţi şi impuri şi nu putem cuprinde cu înţelegerea noastră, atât de limitată, căile Domnului. Personal, înţelegem versetul „Şi nu ne duce pe noi în ispită” ca însemnând „Nu-l lăsa pe cel rău să ne ispitească”, întrucât numai Domnul nostru Dumnezeu, înţeles şi perceput ca Sfîntă Treime, îl poate împiedica şi neutraliza pe cel rău.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock