Viziunea extraordinară a parapsihologului Edgar Cayce cu privire la legendarul continent Atlantida! Cum arăta în urmă cu circa 12.000 de ani?


Edgar Cayce a fost poate cel mai cunoscut medium, parapsiholog şi profet al lumii. Cele mai interesante revelații ale lui Cayce privesc legendarul continent Atlantida. El și-a petrecut ani de zile în căutarea Atlantidei.

Platon a fost primul care a descris continentul pierdut din Oceanul Atlantic, cu 2.500 de ani în urmă. Oceanografi, geologi și scafandri obișnuiți au cercetat ani la rând adâncurile oceanului, dar multe dovezi nu s-au văzut. Dar, Edgar Cayce nu trebuia decât să intre în transă pentru a vedea misteriosul continent care a fost lovit de trei faze de distrugere, ultima având loc în urmă cu 11.000 – 12.000 de ani în urmă.

Perioada dintre anii 28.000 și 5000 î.Hr. reprezintă un timp antropologic în care, practic, s-ar fi putut întâmpla multe. Orașe întregi au fost îngropate, după cum demonstrează numeroasele straturi istorice ale Troiei dezgropate de Schliemann. De ce nu s-ar fi putut întâmpla același lucru cu o întreagă insulă, sau cu un continent?

Cayce vorbește despre trei perioade de distrugere a Atlantidei, primele două, cu circa 15.600 de ani î.Hr., când continentul atlant s-a dezmembrat în insule și ultima, cu 10.000 de ani î.Hr., când totul a pierit sub valurile oceanului; aproximativ aceeași cronologie o indică și Platon.

Descrierea fizică exactă a continentului nu a fost niciodată făcută de către Cayce. El spune numai că s-ar fi întins de la Marea Sargaselor de astăzi, în vest, până la Azore, în est. Suprafața sa a comparat-o cu cea a Europei.

Înainte de distrugerea totală, conform teoriei lui Cayce, mulți locuitori ai Atlantidei s-ar fi răspândit în toată lumea. Aceasta ar fi, se pare, cauza asemănării culturilor din zone atât de diferite cum sunt: Egiptul, Peru, America Centrală… Este foarte posibil ca acești atlanți, beneficiari ai unei tehnologii extrem de avansate, să fi părut „zeii sosiți din cer” pentru locuitorii autohtoni.

Înainte de dezastrul definitiv, cultura poporului Atlantidei decăzuse atât de mult, datorită lăcomiei si desfrâului, încât atlanții înșiși, conștienți de decadența în care se aflau, considerau că distrugerea era previzibilă sau chiar inevitabilă.

Cayce mai afirmă că arhivele în care pot fi găsite dovezile existentei Atlantidei ar fi ascunse în trei zone ale globului. Una dintre acestea ar fi Egiptul, unde preoții egipteni l-ar fi asigurat pe legiuitorul grec Solon – pe care Platon îl folosește drept izvor al povestirii sale – că păstrează cu strășnicie mărturiile despre Atlantida, tărâm din care s-ar fi tras strămoșii lor.

Oamenilor de știință le-a fost greu să creadă afirmațiile unui clarvăzător ca Edgar Cayce. Ca și cum ar fi vrut să-i susțină afirmațiile, geologii au descoperit că lanțul muntos subacvatic din mijlocul Atlanticului cuprinde roci, sedimente, în care s-au găsit resturile unor plante de apă dulce. Abia în 1966 s-a obținut confirmarea sigură a existenței, în Atlanticul de Nord, a unui continent acoperit de ape. Cercetătorii de la Institutul Oceanografie din Massachusetts au speculat că ar fi vorba de o suprafață imensă de uscat, dispărută cu peste 10.000 de ani î.Hr.

Unii dintre aceștia considera insulele Azore, situate la circa 1.300 kilometri la vest de Portugalia, o rămășiță din marginea estică a ultimei insule rămasă din continentul atlanților. În activitatea seismică a celor 9 insule Azore se regăsește instabilitatea care ar fi aruncat Atlantida, cu milenii în urmă, în ocean.

Cayce împărţea Atlantida în 5 insule: primele trei ca mărime au fost Poseidia, Aoyan și Og. Într-una din transele sale, Cayce a făcut următoarea afirmaţie: „Locuitorii Atlantidei construiseră din cristale uriașe niște receptoare care puteau capta și amplifica energia la un grad pe care nu ni-l putem imagina. Astfel tăiau metalele.“ Astăzi știm că marele medium se referea la laser. „Urmele acestora se găsesc în părțile scufundate ale Atlantidei. Sub mâlul vechi de secole pot fi găsite, de asemenea, fragmente ale templelor de odinioară. Locurile care trebuiesc cercetate se găsesc în apropierea coastei Floridei.”

O expediție subacvatică a cercetat zile întregi zona indicată de Cayce. Scafandrii au descoperit în cele din urmă o coloană rotundă albă, de circa cinci metri lungime. Ar putea fi aceasta o coloană din templele Atlantidei, care să fi ieșit la suprafață, datorită ridicării fundului mării?

Mărturii străvechi din Mexic arată că un popor superior din Est a vizitat ţara de mai multe ori. De aceea aztecii – constructorii piramidelor din America Centrală – așteptau reîntoarcerea „Zeului Alb”.

Aproape toate popoarele din America Centrală și de Nord povestesc legende despre inundații și debarcări fantastice din Est. Varianta mexicană vorbește despre venirea unor zei dintr-o țară numită Aztlan (o formă mai veche pentru Atlantida).

Până la urmă, se pare că Atlantida nu e doar o legendă…


Lasă un comentariu