O echipă de astrofizicieni confirmă primirea unui „mesaj de la Dumnezeu”!? Aşa susţine un videoclip de pe YouTube…


O echipă de astrofizicieni de la Universitatea din California ar fi anunțat că unul dintre telescoapele radio pe care le folosesc pentru a căuta informații extraterestre ae fi interceptat o transmisie despre care cred că ar putea fi un mesaj de la însuşi „Dumnezeu” – afirmă un YouTuber în acest videoclip: A team of astrophysicists confirm the reception of a message from God. Oamenii de ştiinţă, conduşi de profesorul Dan Wertheimer, fac parte din SERENDIP (Search for Extraterrestrial Radio Emission from Nearby Developed, Intelligent Populations).

Conform Wikipediei, SERENDIP este un program de căutare a extratereştrilor în spaţiul cosmic, creat de Centrul de Cercetare SETI de la Universitatea din California, Berkeley. În loc să aibă propriul program de observare, SERENDIP analizează datele radiotelescopului pe care le obțin, în timp ce alți astronomi folosesc un anumit telescop, ca de exemplu telescopul NRAO 90m de la Green Bank și radiotelescopul Arecibo. Observațiile SERENDIP au fost efectuate la frecvențe cuprinse între 400 MHz și 5 GHz. Cel mai recent spectrometru SERENDIP implementat, SERENDIP V, a fost instalat la Observatorul Arecibo în iunie 2009. Programul a găsit aproximativ 400 de semnale suspecte, dar nu există suficiente date pentru a demonstra că acestea aparțin inteligenței extraterestre. În septembrie-octombrie 2004, mass-media a scris despre sursa radio SHGb02+14a și despre originea sa artificială, dar examinarea nu a putut confirma legătura sa cu o civilizație extraterestră.

Cercetătorii au anunţat că telescopul Arecibo a recepţionat un semnal radio de bandă îngustă, care poartă urmele unei comunicări non-terestre ce-şi are originea din afara sistemului nostru solar. Semnalul pare a fi asemănător cu celebrul „semnal WOW”. Semnalul WOW, o secvență de date de 72 de secunde de unde radio în bandă îngustă, observat pentru prima dată de Jerry Ehman, folosind radiotelescopul Big Ear de la Universitatea de Stat din Ohio (SUA) în 1977, a fost atât de neobișnuit încât Ehman a scris „WOW!” pe marginea semnalului tipărit. Decenii mai târziu, cercetătorii încă nu au nicio idee de unde a venit exact semnalul sau ce l-a cauzat, determinând o serie de teorii de-a lungul anilor, de la o pereche de comete care au trecut prin zonă şi până la speculații de genul „Nu suntem singuri în Univers!”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO