Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

De ce în ultima perioadă din ce în ce mai multă lume are „vise vii”? Face cineva experimente cu subconştientul nostru?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Ceea ce am să vă povestesc în continuare este o întâmplare reală 100%, la care eu am fost martor. Nu aş avea niciun motiv pentru care să vă mint…

O persoană foarte apropiată mie adormi la prânz zilele trecute. După vreo jumătate de oră de somn, deodată sunt strigat:
– L, ia vino la mine să-ţi spun ceva.

Mă duc în cameră pregătit pentru ce e mai rău, pentru că ştiu că acea voce mă anunţă o veste rea. Dialogul care urmează arată astfel:
– Am să-ţi dau o veste proastă. A murit George, colegul meu de servici.
– Care George!? Colegul ăla care fusese diagnosticat cu Covid-19 acum 3 săptămâni? Dar parcă mi-ai spus că era bine! Cum să moară!?
– Staţi să-ţi arăt mesajul pe care l-am primit pe telefon.

Şi caută în telefon să-mi arate şi mie mesajul. Şi caută şi caută… şi nu găseşte nimic! După câteva minute de căutare, deodată îmi spune:
– Vai, cred că am visat că am primit un mesaj că George a murit… Dar visul era atât de viu, de parcă s-a întâmplat aievea!

A verificat şi cu un telefon la servici…şi, da, colegul era viu şi nevătămat. Nu păţise nimic, iar totul nu fusese decât un „vis viu”.

De ce-am povestit această întâmplare? Pentru că în ultima perioadă am primit mai multe mesaje de la cititori, care îmi povestesc despre „visele prea reale” pe care ei le au. Dacă mi-aduc bine aminte, şi eu acum o lună am avut un asemenea vis.

Mă uit pe Internet, pe un forum de conspiraţii, şi văd de asemenea un subiect apărut pe 14 februarie 2021, şi care sună cam aşa: Anybody else having very vivid dreams as of late?” adică „A mai avut cineva vise vii în ultima perioadă?” Observ că şi alte persoane din lume au avut parte de asemenea vise.

Aşadar, nu pot decât să-mi pun întrebarea: este un trend general în lume, adică apar mai des „vise vii” la anumite persoane? De ce apar? Există o influenţă subtilă, de cauze necunoscute? Face cineva experimente cu subconştientul nostru, fără să ne dăm seama?


Lasă un comentariu