Misterioasa explozie Tunguska din 1908 ar fi fost provocată de prăbuşirea unui OZN extraterestru, conform unui document secret CIA din anii ’60?


În dimineața zilei de 30 iunie 1908, la 7:15 ora locală, o minge de foc imensă a fost observată pe cer de mai mulți locuitori din estul Siberiei. În afară de priveliştea apocaliptică, un sunet asemănător unui tunet a fost auzit. Explozia care a urmat a zguduit pământul, cutremur resimțit într-un perimetru de peste un milion de kilometri pătrați. Tot fenomenul misterios a primit numele de „fenomenul Tunguska”.

Studiile inițiale privind fenomenul Tunguska au început mult mai târziu, în anii 1920, când au fost trimise la fața locului patru expediții organizate de Academia de Științe a URSS. S-a stabilit că, în jurul locului impactului cu corpul ceresc misterios, copacii căzuseră din centru spre exterior, iar o mare parte din pădure a fost arsă. Expedițiile ulterioare (aproximativ 20 la număr) au observat că în zona pădurilor căzute s-a format o figură specifică în formă de „fluture”, a cărei axă de simetrie coincide cu traiectoria corpului ceresc: de la est-sud-est la vest-nord-vest.

Suprafața totală a pădurii distruse a fost de aproximativ 2200 de kilometri pătrați. S-a constatat că explozia nu s-a produs atunci când corpul ceresc a intrat în contact cu Pământul, ci în aer, la o altitudine de 5-10 km. Multe stații geofizice din Europa, Asia și America au înregistrat cutremure pe 30 iunie 1908. Lumina strălucitoare a putut fi văzută chiar şi în Europa de Vest.

Ca urmare a exploziei puternice și a fluxului de gaze fierbinți, a izbucnit un incendiu forestier imens la locul impactului. La câteva minute după explozie, o furtună magnetică a fost înregistrată la Irkutsk, care a durat 4 ore. De asemenea, este interesant faptul că în seara / noaptea exploziei, din Asia până în Europa, cerul nopții era atât de luminos încât putea să citeşti în miezul nopţii, la lumina cerului! În California, s-a înregistrat o scădere accentuată a transparenței atmosferei în lunile iulie-august 1908.

Locul de impact Tunguska

Dar, ce-a provocat această explozie masivă? Iată că nici măcar acum nu avem un răspuns definitiv. Cele mai frecvente teorii despre evenimentul de la Tunguska sunt următoarele:

Ipoteza 1: O cometă. Aceasta este o ipoteză susținută de majoritatea cercetătorilor. Multe dintre fapte vorbesc în favoarea ei, dar până acum nu există o confirmare completă a acestei presupuneri.

Ipoteza 2: Impactul cu un corp ceresc alcătuit din „anti-materie”. Această ipoteză presupune că explozia observată în timpul căderii corpului ceresc a fost rezultatul interacțiunii „materiei” cu „antimateria”, eliberându-se o cantitate uriașă de energie, echivalentă cu o explozie nucleară.

Până în prezent, această ipoteză nu a fost dovedită, deși a fost observată o radiație crescută în unele zone din Tunguska. Cu toate acestea, nu există elemente radioactive în straturile superioare și astfel de elemente ar trebui să fie prezente dacă într-adevăr a avut loc o explozie nucleară.

Ipoteza 3: O gaură neagră microscopică – care ar fi pătruns în Tunguska, a pătruns-o și a ieșit din Oceanul Atlantic. Fenomenele care ar avea loc într-un astfel de eveniment – strălucirea albastră, forma alungită a pădurilor distruse, absența pierderii de masă etc. – nu corespund pe deplin faptelor observate.

Ipoteza 4: Un OZN imens – care s-ar fi prăbuşit pe Pământ, ca urmare a unui accident, şi care a căzut într-o zonă slab populată.

Foarte interesant e faptul că această ultimă teorie (prăbuşirea unui OZN imens) e susţinută de un document declasificat al CIA despre Tunguska. Toate documentele declasificate ale CIA-ului cu privire la OZN-uri şi extratereştri pot fi găsite pe site-ul theblackvault.com.

Documentul de 2 pagini al CIA-ului (ce poate fi citit AICI), ce a fost realizat în anii ’60, nu afirmă categoric că în fenomenul Tunguska a fost vorba de prăbuşirea unui OZN, însă se ia în considerare acest lucru, ca o opţiune. Ţinând cont de zborul obiectului ceresc de la Tunguska, ce pare că ar fi efectuat manevre artificiale, pe măsură ce cădea spre Pământ, specialiştii de la Agenţia Centrală de Informaţii a SUA susţineau că „ipoteza OZN” este una realistă.

Părerea autorilor documentului CIA este aceea că dacă se confirmă că explozia de la Tunguska a fost produsă de un OZN, atunci ar apărea noi probleme majore la nivel mondial. Dacă existența extratereștrilor ar fi astfel confirmată, acest lucru ar aduce haos în întreaga lume.

În cele din urmă, vom afla vreodată adevărul despre ce s-a întâmplat în 1908 la Tunguska? Dacă CIA sau orice alt serviciu de informații a aflat ceva mai mult, este clar că totul a fost ascuns…

Sursa: documentul CIA declasificat cu privire la fenomenul Tunguska de pe site-ul theblackvault.com.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Un comentariu la „Misterioasa explozie Tunguska din 1908 ar fi fost provocată de prăbuşirea unui OZN extraterestru, conform unui document secret CIA din anii ’60?”

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock