Sfinxul gigant din Pakistan are 12.500 de ani vechime? Asta înseamnă că el e primul Sfinx din lume?


În anii trecuţi, în regiunea Baluchistan (Pakistan) a fost descoperit un sfinx gigant de 12.500 de ani vechime. Acesta se află la doar 6.000 de kilometri distanță de faimosul Sfinx din Giza, Egipt. Dar oare ce elemente comune au aceste două monumente megalitice?

Mulți cred că vechii egipteni au fost primii care au realizat o sculptură a Sfinxului antic, dar adevărul este că nici măcar nu știm dacă ei au fost cei care au creat Sfinxul din Giza. Sfinxul din Pakistan se pare că este mult mai vechi decât cel din Egipt, majoritatea experților susţinând că el ar putea chiar să preceadă civilizația egipteană în ansamblu.

Există însă şi mulţi sceptici care susţin că Sfinxul din Baluchistan nu ar fi altceva decât un conglomerat natural de roci, neavând deloc de-a face cu vreo intervenţie umană.

Dar, dacă până la urmă s-ar dovedi că este o construcție artificială, Sfinxul pakistanez ar putea rivaliza foarte bine cu cel din Giza, deoarece pare să aibă o vechime de peste 12.500 de ani. Ar putea însemna asta că amândouă au fost construite de aceeași civilizație antică străveche?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO