De ce Papa Francisc a schimbat rugăciunea „Tatăl Nostru”, creând uluire printre creştini? Doar pentru a da vina pe Satana?


Papa Francisc a creat rumoare săptămâna trecută după ce a anunţat că s-a hotărât schimbarea unui fragment din celebra rugăciune „Tatăl Nostru”, cea mai cunoscută rugăciune creştină, veche de 2.000 de ani. Astfel, modificarea vizează doar un fragment de frază din celebra rugăciune din Evanghelia după Matei, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care devine „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Papa a considerat că noua versiune este mai bună, pentru că cea anterioară putea implica faptul că Dumnezeu duce oamenii în ispită (şi nu Satana), o acţiune care este contrară naturii bune şi sfinte a acestuia.

Însă, nu toţi privesc cu ochi buni această modificare. O persoană a scris pe Twitter: „Aceasta este ca schimbarea declarației de independență a SUA. Ridicați mâna dacă credeți că cineva ar trebui să-l tragă la răpundere pe Papă”. Un altul a adăugat: „Nu se poate schimba rugăciunea Tatăl Nostru, numai Domnul poate face acest lucru”.

Albert Mohler, președintele Seminarului Teologic Baptist de Sud, a declarat că schimbările sunt „profund problematice”: „Am fost șocat și înspăimântat. Aceasta este rugăciunea Domnului. Nu este și nu a fost niciodată rugăciunea Papei și noi avem cuvintele lui Iisus în Noul Testament. Chiar acele cuvinte Papa le propune să le schimbe. Nu este doar profund problematic, ci ceva aproape uluitor”.

Philip Lawler, redactor al revistei on-line Catholic World News, a adăugat: „Papa Francisc şi-a făcut obiceiul să spună lucruri care îi aruncă pe oameni în confuzie și acesta este unul dintre ele. Te face să te întrebi unde se va opri, ce are de gând. Este o neliniște care se acumulează”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO