Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Într-o nouă carte, papa Francisc vorbeşte despre moartea sa. La ce se referă, mai exact?


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Într-o nouă carte ce este lansată pe 1 martie 2021 şi care se intitulează „Sănătatea papilor. Medic, complot şi credinţă. De la Leon XIII la Francisc”, autorul (medicul argentinian Nelson Castro) oferă un capitol separat actualului papă, Francisc. El ia papei un interviu în februarie 2019, în care vorbeşte despre starea de sănătate a acestuia.

Papa spunea atunci că se gândeşte la moarte, dar nu se teme de ea. Totodată el se vede murind la Roma şi nu în Argentina (ţara lui natală, unde a fost arhiepiscop atâţia ani): „Voi fi papă, în exerciţiul funcţiunii sau emerit. Şi la Roma. Nu mă voi întoarce în Argentina”.

Papa are probleme de sănătate încă din tinereţe: la vârsta de 21 de ani, în 1957, suferea de pleurezie acută şi chirurgii au trebuit să efectueze o ablaţiune parţială a plămânului drept. Papa povesteşte că în iarna lui ’57 a contactat o formă puternică de gripă, pentru care febra persista şi avea şi dificultăţi de respiraţie. În urma radiografiei cu raze X, s-au descoperit 3 chisturi pe plămânul drept.

Sursa: lanacion.com.ar


Lasă un comentariu