Serul Antireticular Citotoxic, al unui doctor sovietic de pe timpul lui Stalin, putea prelungi viaţa umană până la 150 de ani?


Un doctor ucrainean de pe timpul lui Stalin, Aleksandr Bogomolets, a efectuat tot felul de experimente clinice pentru prelungirea vârstei. Bogomolets, în fruntea unei expediţii ştiinţifice, a străbătut Caucazul şi Abhazia, unde statisticile din 1926 înregistrau prezenţa a mai multor mii de centenari (persoane peste 100 de ani). Se spune că veterani ai războiului din 1854 puteau fi văzuţi alături de copiii lor de 70 de ani, cum munceau pământul fără să dea semne de extenuare. Echipa de cercetători a descoperit într-un singur sat din Caucaz 12 bătrâni între 107 şi 130 de ani. Unii din aceştia se căţărau în pomi spre a culege fructe pentru oaspeţi.

Bogomolets ajunge la concluzia că în atingerea longevităţii un rol important îl are ţesutul conjunctiv; interstiţiul tuturor organelor e ocupat de ţesut conjunctiv, care constituie, astfel, un adevărat sistem fizio­logic.

După 12 ani de experienţe, savantul sovietic reuşeşte să prepare Serul Antireticular Citotoxic. Acesta conţinea un amestec format din 8 părţi măduvă osoasă şi 2 părţi pulpă splenică, recoltate de la cadavrele umane proaspete, şi care în viaţă n-au suferit de boli infecto-contagioase. După 10 zile de la ultima injecţie, se forma în sângele animalelor / oamenilor un ser antireticular citotoxic, care, administrat în cantităţi mici, reactiva funcţiile ţesutului conjunctiv.

Bogomolets susţinea că serul său avea multiple calităţi (în afară de prelungirea vieţii): administrat în anumite doze la persoane cu cancer operat, stomacal sau mamar, reducea numărul recidivelor, iar la can­cerul incipient oprea evoluţia. Experimental, la şoarecii cu tumori canceroase, după administrarea serului, au dispărut aceste tumori şi metastazele din plămâni au scăzut.

Bogomolets spera ca serul său să cerască speranţa de viaţă a oamenilor la 150 de ani, dar se pare că nu a avut succes…


Lasă un comentariu