Acum mai bine de 1 an, cercetătorii israelieni au inventat un tratament revoluţionar împotriva cancerului! Ce s-a întâmplat cu el de atunci?


Imagine: torange.biz (Commons Creative – free)

Conform unui articol postat pe Jerusalem Post, pe 28-01-2019, aflăm că oamenii de știință israelieni au făcut o descoperire care va putea conduce la un tratament pentru vindecarea cancerului. Cunoscut sub numele de MuTaTo, sau toxina multi-ţintă, noul medicament anti-cancer este apreciat drept „o incredibilă tehnologie de cea mai înaltă calitate”.

Dan Aridor, șeful lui Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd (AEBi), declara în ianuarie 2019 că mica sa echipă de oameni de știință a dezvoltat un tratament complet pentru cancer, explicând următoarele: „Vindecarea noastră împotriva cancerului va fi eficientă din prima zi, va dura doar câteva săptămâni și va avea efecte secundare minime, având un cost mult mai mic decât majoritatea tratamentelor de pe piață (…) Soluția noastră va fi atât generică cât și personală“.

Se preconizează că tratamentul va face ca boala să poată fi gestionată în același fel în care mai multe medicamente fac ca SIDA să devină o boală cu care poţi supravieţui. Tratamentul se bazează pe tehnologia SoAP, o platformă proiectată de AEBi.

Tratamentul MuTaTo va acționa ca un antibiotic pentru cancer care folosește o rețea de peptide care vizează cancerul, pentru a ataca celulele canceroase simultan, înfășurându-le în jurul lor într-un mod asemănător caracatiței și atacându-le din mai multe unghiuri, folosind în același timp o toxină peptidică puternică pentru a le elimina. Deoarece peptidele sunt atât de mici, acestea ar fi nedetectate de sistemul imunitar și ar evita contra-atacurile.

P.S. A trecut mai bine de 1 an de la această ştire şi nu ştim încă în ce stadiu ştiinţific se află tratamentul împotriva cancerului. Însă din fraza aceasta – „tratamentul va dura doar câteva săptămâni și va avea efecte secundare minime, având un cost mult mai mic decât majoritatea tratamentelor de pe piață” – îmi dau seama că dacă acest tratament împotriva cancerului ar fi unul fiabil, ar reprezenta coşmarul marilor companii farmaceutice, ce câştigă miliarde de ani anual din industria cancerului, fără măcar să vindece această boală. Şa că n-ar fi exclus ca şi această posibilă inovaţie să fie înlăturată…

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): jpost.com