Acum, EI vor să ne „fure” şi visele! Cercetătorii de la M.I.T. au inventat un dispozitiv de manipulare a viselor…

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Iată ce ştire îngrijorătoare putem citi pe site-ul sciencealert.com: Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology au construit un dispozitiv care vă poate influența visele.

Imaginați-vă cum ar fi dacă v-aţi duce la culcare și să aveți parte doar de visele care vă bucură? S-ar putea să sune ca ceva SF, dar acum se pare că un astfel de lucru poate deveni realitate datorită unui dispozitiv nou numit „Dormio”, care poate declanșa vise bazate pe anumite teme sau experiențe. Dezvoltat de o echipă condusă de neurologul de la Massachusetts Institute of Technology, Adam Haar Horowitz, dispozitivul permite ceea ce se numește incubarea vizată a visului (TDI / Targeted Dream Incubation), care profită de cea mai timpurie fază de somn în timpul căreia omul experimentează o stare periferică de conștiință.

„Această stare a minţii este flexibilă și divergentă”, a spus Horowitz. Pe măsură ce somnul se instalează, un dispozitiv audio este activat, el fiind conceput pentru a induce anumite vise. „Incubarea vizată a visului este un protocol pentru reactivarea amintirilor în timpul somnului într-o manieră care duce la încorporarea memoriei vizate, sau a amintirilor aferente, în conținutul viselor”, au scris autorii studiului. „Scopul studiului actual este de a evalua capacitatea Dormio de a identifica perioada de debut a somnului și de a manipula cu succes conținutul visului hipnagogic prin intermediul unor comenzi verbale înainte de somn.”

P.S. Ce mi se pare mie periculos la asemenea dipozitive de influenţare a viselor e faptul că se încearcă nu doar să fim manipulaţi de realitatea înconjurătoare (prin intermediul mass-mediei şi a altor metode mai puţin ortodoxe), dar şi la nivelul viselor, singurul nostru refugiu din timpul nopţii, departe de lumea această învolburată. Dar EI nu înţeleg că oricât vor încerca, MINTEA şi SUFLETUL nostru nu vor putea fi înlănţuite niciodată…


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu