Experienţele din apropierea morţii s-ar datora dioxidului de carbon

3.125 vizualizari

experiente din apropierea mortiiCitim această ştire, apărută pe portalul ScienceDaily.com, precum că nivelul ridicat de dioxid de carbon ar explica „experienţele din apropierea morţii”. Experienţele din apropierea morţii (pentru pacienţi ce au intrat în stop cardiac şi apoi au revenit la viaţă) includ senzaţii precum: lumină puternică în faţa ochilor, un sentiment de pace şi bucurie, aparenta întâlnire cu entităţi mistice. Toate aceste senzaţii ar putea fi „rodul” nivelului ridicat de bioxid de carbon din sânge, au ajuns la această concluzie cercetătorii de la BioMed Central, care şi-au publicat concluziile în revista medicală „Critical Care” şi care au investigat evenimente ciudate în cazul a 52 de pacienţi care s-au aflat în stop cardiac.

Zalika Klemenc-Ketisa a lucrat cu echipa sa de cercetători de la Universitatea din Maribor (Slovenia) pentru a investiga pacienţii având experienţe în apropierea morţii. Ea a spus că „Am găsit că acei pacienţi care au experimentat fenomenul aveau niveluri foarte ridicate ale dioxidului de carbon în sânge faţă de cei ce n-au experimentat acest fenomen”. Ea a mai adăugat că experienţele din apropierea morţii n-au avut corelaţii cu sexul, vârsta, nivelul de educaţie, credinţa religioasă sau frica de moarte.

Sunt şi eu curios…Am citit despre un caz în care cineva care a avut o asemenea experienţă în apropierea morţii, şi care a văzut-o şi pe mătuşa sa moartă la capătul tunelului de lumină. Da, dioxidul de carbon, o să spună oamenii de ştiinţă, numai că este o problemă. Mătuşa murise cu foarte puţin timp înainte, iar pacienta nu ştiuse de moartea ei, în momentul în care a intrat în stop cardiac. Cum a acţionat dioxidul de carbon în acest caz? Să ne explice doamna Zalika Klemenc-Ketisa.