Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Naşterea prin cezariană…îşi are originea de la împăratul roman Iulius Cezar?

570

nasterea prin cezarianaÎn celebrul Oxford English Dictionary apare scris faptul că termenul de “cezariană” derivă din “credinţa faptului că împăratul Iulius Cezar s-ar fi născut astfel”. Cât adevăr e din această afirmaţie?

Precum se ştie, femeile au două căi de a naşte un copil. O naştere normală, prin vagin, şi o naştere provocată (prin cezariană) printr-o tăietură realizată de chirurg la nivelul abdomenului femeii însărcinate. Totuşi, e şocant că tocmai un dicţionar precum Oxford poate să facă o asemenea eroare imensă, adică faptul că Iulius Cezar s-ar fi născut prin cezariană. Eroarea provine din afirmaţia istoricului şi filozofului Plinius cel Bătrân care spunea că “Cezarii”, o ramură a familiei romane “Iulius”, se spune că şi-au luat numele din verbul latin “caedere”, care înseamnă “a tăia”, făcându-se referinţă la urmaş care a intrat pe lume “pe uşa din spate”. Dar, ca şi cele mai nobile familii romane, Cezarii şi-au întocmit o genealogie în care se pretinde faptul că s-ar trage din zei, ceea ce spune foarte mult despre credibilitatea lor.

Cezariana era într-adevăr binecunoscută pe timpul lui Iulius Cezar. Se face referire la această operaţie în Talmud, precum şi în opera epică persană din secolul X, Shah-nameh. În anul 1608, Senatul veneţian a trecut o lege prin care se spune că cezariana va fi aplicată femeilor aflate pe moarte, în ultimile stadii de sarcină.

Pe vremuri, prin cezariană, mama era expusă la o moarte sigură. Chiar şi cu anestezie (în care mama era îngheţată, bătută până îşi pierdea firea, asfixiată sau îmbătată cu alcool) chirurgii din trecut nu ştiau cum să vindece rănile produse cu instrumentele sale primitive. Atunci când hemoragia putea fi prevenită, mama putea să moară foarte bine din cauza infecţiilor.

Chiar şi în mijlocul secolului al XIX-lea, mamei i se oferea cam 25% şanse de supravieţuire în operaţia de cezariană. În ziua de azi, datorită tehnicilor medicale moderne, operaţia de cezariană este foarte sigură, rata mortalităţii fiind extrem de mică.

Orgoni Crystal