Cercetătorii au rămas uimiţi după ce au reuşit să „reînvie” celule ale creierului care erau moarte de ore întregi


Un experiment recent îi determină pe oamenii de știință să pună la îndoială înțelegerea noastră cu privire la momentul când creierul unei persoane a „murit” cu adevărat. Studiul, care a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Yale, a implicat conectarea creierului porcilor morți la o mașină specială care livra medicamente si oxigen, prin pomparea unui anumit tip de sânge sintetic.

După șase ore, oamenii de știință au fost surprinși să descopere semne de activitate ale creierului și o restaurare a vaselor sanguine, precum și o reducere semnificativă a morții celulelor cerebrale. Cu toate acestea nu a existat nicio indicație a activității electrice la nivelul creierului, care să indice existența conștienței.

„Moartea celulelor din creier are loc într-o fereastră de timp mai lungă decât am crezut-o anterior”, a spus neurologul, prof. Nenad Sestan. „Ceea ce am constatat până acum îl reprezintă faptul că unele dintre procesele morţii celulare pot fi amânate, conservate sau chiar inversate”.

În timp ce procesul de încercare de revigorare a unui creier mort ar putea părea un pic înfricoşător pe termen lung, astfel de experimente s-ar putea dovedi de nepreţuit în a ajuta la dezvoltarea de noi tratamente pentru pacienţii care suferă de anumite boli, cum ar fi demenţa şi boala Alzheimer.

Această cercetare ar putea conduce la o nouă modalitate de a studia creierul post-mortem. De asemenea, ar putea stimula cercetarea pentru a dezvolta intervenţii care să promoveze recuperarea creierului după pierderea fluxului sanguin din creier. Dar, cum am putea defini acum „moarte cerebrală” după acest experiment, rămâne totuşi neclar.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock