Un caz şocant cu 57 de marinari argentinieni îi lasă perplecşi pe cercetători. Noul coronavirus s-a aflat de mult timp pe Terra, dar ceva „l-a inflamat”?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Aşa cum spune o ştire Euronews de pe 15 iulie 2020, oamenii de ştiinţă se confruntă cu un mare mister: 57 de marinari au fost contaminaţi cu noul coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, iar întregul echipaj a fost testat negativ înainte de a pleca. Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test. Or, membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud) şi înainte de aceasta fuseseră supuşi unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative.

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a spus Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego. Şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, a declarat că este vorba despre un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

Deci, cum a fost posibil? Trebuie însă să ne amintim de declaraţia lui Tom Jefferson, expert la Universitatea din Oxford, care, într-un interviu pentru cotidianul „The Telegraph”, spunea că noul coronavirus ar fi rămas ”adormit” în întreaga lume o perioadă îndelungată şi ar fi apărut atunci când condiţiile i-au fost favorabile dezvoltării. Recent, virusologi spanioli au anunţat că au găsit urme de virus în eşantioane de ape uzate colectate la Barcelona în martie 2019 – cu nouă luni înainte de descoperirea acestuia la Wuhan şi cu aproape un an înainte să lovească Europa. Eşantioane de la Torino şi Milano, recoltate la jumătatea lui decembrie 2019, au arătat de asemenea rezultate pozitive, fiind găsite urme de coronavirus în Brazilia, în noiembrie 2019.

Jefferson a mai spus că în 1918 gripa spaniolă a ucis 30% din populaţia Samoa de Vest, în contextul în care aceasta nu avea niciun contact cu lumea exterioară. ”Acest lucru se explică prin faptul că agenţii patogeni ai virusului nu vin de nicăieri şi nu se duc nicăieri. Ei se află aici mereu, iar ceva îi inflamează”.

Dacă teoria domnului Jefferson e adevărată, oare ce a inflamat acest coronavirus?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO