Un nou studiu ştiinţific oferă concluzii şocante despre ce se întâmplă cu noi după ce murim


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Noi cercetări despre ceea ce se întâmplă cu noi atunci când murim au oferit câteva date interesante despre experiențele din apropierea morții. Un nou studiu, care a implicat o echipă internațională și multidisciplinară de oameni de știință, și-a propus să cerceteze experiențele în apropierea morții, punând, de asemenea, bazele cercetărilor viitoare pe acest subiect.

Oamenii de știință au descoperit că unii experimentatori păreau să prezinte semne de luciditate, în ciuda faptului că erau inconștienți în exterior, în timp ce studiile asupra creierului au indicat activitate anormală și vârfuri electrice care indică o stare crescută de conștiință pentru cei aflați în mijlocul unor astfel de experiențe. „Astfel, studiile privind conștiința și luciditatea în timpul stopului cardiac, starea vegetativă persistentă și luciditatea terminală în timpul experiențelor de la sfârșitul vieții sugerează că, în mod paradoxal, oamenii despre care se consideră că și-au pierdut ireversibil conștiința pot menține de fapt o componentă a conștiinței”, au scris ei.

Ei au ajuns la concluzia că cercetările efectuate până acum nu au putut nici dovedi, nici infirma fenomenul. „Puține studii au explorat ce se întâmplă atunci când murim, într-un mod obiectiv și științific, dar aceste descoperiri oferă perspective interesante asupra modului în care există conștiința la oameni și pot deschide calea pentru cercetări ulterioare”, a declarat liderul studiului, dr. Sam Parnia.

În mod intrigant, cercetarea a evidențiat, de asemenea, posibilitatea ca o persoană care a murit să poată fi reînviată câteva ore sau chiar zile după aceea, atâta timp cât celulele ei nu s-au deteriorat prea mult. „Din perspectivă științifică, moartea rămâne potențial reversibilă atâta timp cât procesele celulare subiacente nu au atins ireversibilitatea biologică, posibil de la câteva ore până la zile în perioada post-mortem”, au scris cercetătorii.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): jpost.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock